'Seçime hazırız'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yıldırım, Yeniden Refah Partisi olarak 2023 seçimlerine hazır olduklarını belirterek, 'Kulislerde ittifaklara yeni katılacak veya katılma ihtimali olan partiler konuşuluyor ancak bizler Yeniden Refah Partisi olarak tüm Türkiye'de ittifaklara gerek kalmaksızın tek başımıza seçime girmeye hazırız' dedi.

'Seçime hazırız'

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle gazetemizi ziyaret ederek, çalışanlara başarı dileklerinde bulunarak, gazetecilerin gününü kutladı. Yıldırım, gerçekleştirdiği ziyarette 2023 seçimleri hakkında görüşlerini belirterek, "Ülkemiz 2023 yılı itibariyle seçim atmosferine girmiş durumda. Her gün televizyonda ve basın yayın kuruluşlarında seçimin tarihi konuşuluyor. Tabi bu seçimin farklı bir özelliği de var. İttifaklar. Mevcut halde Cumhur ve Millet İttifakları çalışmalar yapıyor. Kulislerde ittifaklara yeni katılacak veya katılma ihtimali olan partiler konuşuluyor ancak bizler Yeniden Refah Partisi olarak tüm Türkiye'de ittifaklara gerek kalmaksızın tek başımıza seçime girmeye hazırız" dedi.

İktidara en yakın ve en hazır partiyiz

Mevcut ittifakların Millî Görüş davasının, Millî Görüş bilincinin kırmızı hatlarına vizyon ve misyonlarını çekmedikleri sürece Yeniden Refah Partisinin bu ittifaklara katılmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Yeniden Refah Partimizin bu ittifaklara katılması mümkün değildir. Bir tarafta beton, çimento, faiz anlayışı ile diğer tarafta borç faiz zihniyetindeki her iki ittifak da Yeniden Refah Partimizin onaylayacağı türden değildir. Elbette genel merkezimiz de en uygun ve Milli Görüş dava hassasiyetine yakın ve paralel olan ittifakları değerlendirecektir. Ancak her zaman söylediğimiz gibi bizler bugün fiili 300 Bin üyemizle Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen ve en büyük partileri arasındayız. Bizim ittifaklara katılmak gibi bir endişemiz olmadığı apaçık ortadadır.  Mevcut ittifakların Yeniden Refah Partisine ihtiyacı vardır. Çünkü ülkemize artık ne kasa başındakilerin ne de masa başındakilerin derman olması mümkün değildir. Yeniden Refah Partisi olarak Milli Kaynak paketlerimiz ile iktidara gelir gelmez yapacağımız ilk 100 gün icraatlerimiz ve Milli Görüş tecrübemiz ile seçimlere ve iktidara en yakın ve en hazır partiyiz" diye konuştu. 

Malatya’yı karış karış dolaşıyoruz

İttifaklarda yer alma kararının Genel Başkan ve Genel Merkezinin inisiyatifinde olduğunu ifade eden Yıldırım, "Bizler belirttiğimiz hususların önemini ve gerekliliğini tekrar vurguluyoruz. Malatya özelinde konuşmak gerekirse de bizler Malatya'da teşkilatımızı kurduğumuz günden beri gece gündüz demeden köylerimizi, mahallelerimizi, ilçelerimizi, esnaflarımızı, sanayicilerimizi bil cümle karış karış Malatya'yı dolaşıyoruz. Malatya'da da seçime en hazır partiyiz. Bizler bir çiçekle baharın olmayacağını ancak her baharı başlatanın da bir çiçek olduğu anlayışıyla hareket ediyor ve halkımızı bolluk ve bereketin, adalet ve liyakatin iktidarına yani Yeniden Refah iktidarına davet ediyoruz" şeklinde konuştu.