Seçim bitti şehri ayağa kaldıralım

6 Şubat tarihli depremlerde ağır hasar alan illerden olan Malatya'da seçim sürecinin ardından depremzede vatandaşlar bölgedeki sorunların ortadan kalkmasını ve depremin yaralarının biran önce sarılmasını istiyor. Malatya'nın en kısa zamanda eski günlerine dönmesini isteyen vatandaşlar, başta ekonomi olmak üzere şehrin temel meseleleri üzerinde ortak akıl ve istişare ile yenilikçi çözümler üretilerek, ciddi adımlar atılmasını bekliyor. 

Seçim bitti şehri ayağa kaldıralım

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’da her 4 binadan biri yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasar aldı. Kent merkezindeki eski yapıların yanı sıra özellikle yeni yerleşim yerlerinden yapılan yapılar zarar gördü. Birçok iş yeri yıkıldı ve ağır hasar aldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve esnaflar yıkılan ve ağır hasar alan yapıların biran önce yıkılıp şehrin  ayağa kaldırılmasını istiyor. 

Yaralar sarılsın

Depremlerden dolayı evini ve iş yerini kaybetmiş binlerce esnaf, iş yerleri olmadığı için geçim sıkıntısı yaşamaya başladıklarını satış yapmak için kendilerine verilen geçici iş yerleri için düzenleme yapılması gerektiğini aktardı. Ürünlerinin satışını yaparak şehri ayakta tutmaya çalıştıklarının altını çizen esnaflar, şartlar ne kadar düzelirse şehrin o kadar ayağa kalkacağını belirtti. Evi yıkılan ve ağır hasar alan depremzedeler ise belirsizliğin biran önce ortadan kalmasının ve enkazın yaralarının sarılmasını istiyor. 

Seçim bitti deprem bölgesine yoğunlaşma zamanı

Seçimin bitmesiyle birlikte vatandaşlar, depremlerin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen Malatya’nın hala enkaz altında olduğuna dikkat çekerek, “Seçim bitti, artık deprem bölgesine yoğunlaşma zamanı. Malatya'da yaklaşık 40 bin ağır hasarlı bina var, bu binaların yıkımına bir an önce başlanmalı ve yıkım hızlandırılmalıdır. Adeta Hindistan'ı andıran Malatya çarşısı o görüntüsünden kurtarılmalı, esnaflara verilecek geçici çarşı bir önce tamamlanmalı" diye konuştular.