'Seç al' dönemi bitti

Yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilmeden satışa sunulmasıyla birlikte pazarlarda 'seç al' dönemi sona erdi.

'Seç al' dönemi bitti

Yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce seçilmeden satışa sunulmasıyla birlikte pazarlarda 'seç al' dönemi sona ermesiyle ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, "Pazarcı esnafımız gereken hijyen ve kurallara dikkat ediyor. Pazarda ürün seçmek yasaklandı, lütfen tedbir kapsamında uygulanan bu kurala uyalım ve esnafımızı zor durumda bırakmayalım" dedi.

Koronavirüsüne karşı tedbirler devam ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da tedbirler en üst seviyeye çıkartıldı. Malatya Seyyar Pazarcılar Odası da virüs nedeniyle bazı tedbirler aldı. Bu kapsamda pazar esnafına maske ve eldiven dağıtıldı.

Anlayış bekliyoruz

Eldiven ve maske dağıtımı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Malatya Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, "Malumunuz Kovid-19 diye bir virüs çıktı ve azda olsa Türkiye'de de görüldü. Bu konuda devletimiz de çok güzel tedbirler aldı. Bizlerde Pazarcı esnafı olarak devletimizin yanındayız. Devletin getirdiği kurallara şartsız uyuyoruz. Malatya'da bulunan pazarcılar gerek hijyen, gerek eldiven, gerekse maskeyi sağlık bakanlığımızın açıklamış olduğu kuralların tamamına uyuyoruz. Ticaret bakanlığımız bir tedbir kararı aldı. Artık tezgahta bulunan ürünler vatandaşlar tarafından seçilmeyecek. Bu konuda Malatyalı hemşerilerimizden anlayış bekliyoruz. Kendi sağlıkları, çevresinde bulunanların sağlığı aile bireylerinin sağlıkları için esnafa yardımcı olmalarını istiyoruz. Esnafımıza güvensinler. Ayrıca burada esnafıma da sesleniyorum, ortaya tefeciler ve fırsatçılar çıkıyor, pazarcılar olarak biz bunlara pirim vermeyeceğiz. Vatandaşımıza en kaliteli ve en taze ürünleri piyasanın altında satarak ve hijyenik kurallara uyarak hizmete devam edeceğiz. Taze ürünleri fırsatçılara fırsat vermeden vatandaşın ayağına getiriyoruz. Toplum olarak inşallah el birliği, gönül birliğiyle temassız bir şekilde bu hastalığı çok kısa sürede atlatacağımıza inanıyorum ben. Bugün esnafımıza maske ve eldiven dağıtacağız. Zaten girip görürseniz esnafımızın birçoğunun maskesi ve eldiveni vardır ve kullanıyordur. İlk günden beri bu kurallara uyuyoruz ve uymaya da devam edeceğiz." dedi.