Sebze meyve fiyatları normal

Sebze ve meyve fiyatlarının yaz aylarına göre normal olduğunu kaydeden Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, 'Kış aylarına göre fiyatlar cazip. Şuan havaların çok aşırı sıcak olmasından dolayı, patlıcan, domates, biber, salatalık, kabak gibi ürünlere ilgi daha çok. Bu sebzeler daha çok tercih edilmekte' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sebze meyve fiyatları normal

Sebze ve meyve fiyatlarının yaz aylarına göre normal olduğunu kaydeden Malatya Sebzeciler Odası Başkanı Yasin Yıldız, “Kış aylarına göre fiyatlar cazip. Şuan havaların çok aşırı sıcak olmasından dolayı, patlıcan, domates, biber, salatalık, kabak gibi ürünlere ilgi daha çok. Bu sebzeler daha çok tercih edilmekte" dedi.
Yerli ürünlerin çıkmasıyla fiyatlarda epey bir düşüş olduğunu aktaran Yıldız, Malatya’nın kendi ürünlerinin gelmeye başlamasıyla birlikte hem fiyat düştüğünü hem de tüketimin arttığını söyledi.

Fiyat düşerken tüketim artıyor

Yıldız, Kış aylarına göre sebze meyve fiyatlarının cazip olduğunu belirterek, “Yerli domatesin gelmesiyle beraber 1,5 TL'ye kadar düştü. Şuan havaların çok aşırı sıcak olmasından dolayı, patlıcan, domates, biber, salatalık, kabak gibi ürünlere ilgi daha çok. Bu sebzeler daha çok tercih edilmekte. Vatandaşlar kışlık hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladılar. Reçellikler de, vişneler, kayısı, kızılcık, şeftali olsun bunların hazırlıkları tamamlandı. Şu anda kurutmalık sezonu. Bundan sonra turşu sezonu gelecek. Şuan ki fiyatlar normal denilecek seviyede çok düşüşte de değil çok aşırı yüksek de değil. Meyvelerde Malatya’nın yerli ürünleri gelmeye başladı. Arapgir üzümü, yerli kuru üzüm, yerli şeftali sebzelerde ise, Malatya’nın yerli salatalığı, biberi Malatya’nın kendi ürünleri gelmeye başladıkça hem fiyat düşüyor maliyeti düşük olduğundan dolayı  hem de tüketim artıyor" diye konuştu.

İnsanlar biraz daha farklı çeşitlere yönelmeye başladı

Yazın üretimin yüksek olmasından dolayı fiyatların düştüğünü ifade eden Yıldız,  “Fiyatlar sebzelerde şuan Antep üzümü 3-3,5 TL arasında, Arapgir üzümü 5-6 TL arasında turfanda değimiz ilk alınan ürünler. Şeftaliler 3-3,5 TL arasında, Malatya’nın yerli Şam şeftalisi 5-6 TL arasında seyrediyor. Muz normal kendi seyrinde devam ediyor 7-8 TL aralığında. Kavun, karpuz tüketimi düştü. İnsanlar biraz daha farklı çeşitlere yönelmeye başladı. Elma, erik gibi meyveler gelmeye başladıkça kavun, karpuz tüketimi düştü. Sebzelerde ise, salçalık biber sezonun biraz üstünde 4-5 TL civarında seyrediyor. Sosluk Arnavut biberi acı olanlar3-4 TL olması gerekirken,  5-6 TL civarında. Yerli salatalığın sonuna geldik. Yayla salatalığı geliyor 1,5-2 TL, yerli Malatya domatesi 1,5 TL normal ideal seviyede. Malatya’nın yerli ürünleri dolmalık biberler, patlıcan, fasulye onların fiyatları normal seviyede seyrediyor" şeklinde konuştu.