Sayaçlara müdahale etmeyin

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan tüketicilerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların elektrik sayaçlarına müdahale etmeleri, farklı bir adrese taşımaları sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşandığını ifade eden şirket yetkilileri, tüketicilerini uyardı.

Sayaçlara müdahale etmeyin

Fırat EDAŞ; sayaç değişikliği, elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesimi vb. çalışmalarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması ve vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik dağıtım şirketi çalışanları haricinde elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğuna vurgu yaptı.

Sayaçlarınızı taşıyarak can güvenliğinizi tehlikeyi atmayın

Elektrik dağıtım şebekesinin, ilgili bölgedeki abone sayısına göre tesis edilmesi sonucu kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırarak elektrik kesintisi ve gerilim düşümü gibi olumsuzlukları meydana getirdiğini belirten Fırat EDAŞ, kaçak elektrik kullanımında can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Fırat EDAŞ, Şirket tarafından adrese özel tesis edilerek abone numarası ile sisteme bağlanan sayaçların şirket bilgisi dışında sökülerek farklı bir adrese taşınması, ölçü sistemine, sayaca ya da yapı bina giriş noktasından sayaca kadar olan tesisata müdahale edilmesi sonucu cezai işlemler uygulandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’ne (EKAT) uygun olarak şirketin uzman ekipleri tarafından ağaç dallarının budandığına dikkat çekildi. Ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesi vurgulanırken kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak bilinçli budama işlemlerinin şirkette görev yapan uzman ekiplerce gerçekleştirildiği ifade edildi. Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi.
Şebekelere bilinçsizce müdahale etmeyin

Fırat EDAŞ, alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece şirketin teknik ekiplerinde bulunduğuna dikkat çekti. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesimi, sayaç değişikliği vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtti.