Şans Efsane Malatyaspor'a Geçti

Gazeteci Fatih Avcı, haftalık değerlendirmesinde Malatya futboldaki son gelişmeleri yorumladı.

Şans Efsane Malatyaspor'a Geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Profesyonel ligdeki tek temsilcimiz Arguvan Belediyespor’un kümede kalma mücadelesi, Bölgesel Amatör Lig’de yeniden doğuşun fitilini ateşlemek isteyen Efsane Malatyaspor ve Malatya Yerel Amatör Ligleri…Fatih Avcı, futboldaki son gelişmeleri yorumladı.

ARGUVANSPOR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Malatya Arguvanspor, 11 maçta 9 puan toplayarak bu sezon beklentilerin bir hayli gerisinde kaldı. Sezon başında yönetim ve teknik heyetin yanlış kadro planlaması bugünkü kötü gidişin temel sebebi. Arguvan’ın kadro kalitesi çok zayıf, teknik adam değişikliği genel manada oyuncular üzerine olumlu bir etki yaptı ancak şimdi de fikstür zorlaştı ve bu kez sahadaki kaliteli ayaklar fark yaratmaya başladı. Efsane Malatyaspor’un oyuncusu Cemal Koç’un kısa vadede çözebileceği moral ve motivasyondan başka bir şey yok. Takımın ilk yarıda kalan 3 maçında toplayacağı puanlar çok önemli. Aksi halde devre arası takviyeleri de Arguvan’ı ligde tutamayabilir. 

GRUPTA İPLER EFSANE MALATYASPOR’UN ELİNE GEÇTİ

Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta mücadele eden Efsane Malatyaspor, bu hafta 12 Bingölspor’un Elazığ Aksaray deplasmanında puan kaybetmesiyle grupta şu an ipleri elinde tutan takım konumuna geldi. Geçtiğimiz haftalarda puan farklarının kapanabileceğinden bahsederken iş bu tür sürpriz sonuçları kastediyordum. Tüm Malatyalılar olarak hesabımız şu: Efsane Malatyaspor bu hafta gidip deplasmanda H. Erciyesspor’u yenecek. Sonra evinde 12 Bingölspor’u ağırlayacak. O maçtan da 3 puanla çıkarsa temsilcimiz maç eksiği olduğu hafta da kazanıp liderliği ele geçirecek. Bu söylediğim maç takviminden 3’te 3 yaparak çıkarsa lider Efsane Malatyaspor oluyor. Yapar ya da yapamaz, orasını bilemem ama fırsat eline geçti mi? Geçti. Grupta Efsane Malatyaspor, Yozgat Bl. Bozok ve 12 Bingölspor’un kendi aralarında oynayacağı 6 maç var. Bu maçlardan en yüksek puanla çıkan şampiyon olur. Efsane kendi göbeğini kendi kesmek istiyorsa önündeki 3 maçı kazanmak zorunda!

YEREL AMATÖR LİG BAŞLIYOR

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 2023-2024 Futbol Sezonu hafta sonu oynanacak müsabakalarla başlayacak. Bu yıl 16 takım A ve B grubunda şampiyonluk için mücadele edecek. Geçtiğimiz yıllara nispeten kadroların daha genç oyunculardan oluştuğunu görüyorum ve bu beni mutlu ediyor. Grup birincileri sezon sonu rövanşlı final oynayacaklar. Hekimhan Girmana Belediyespor, Battalgazi Belediyespor ve Arapgirgücü güzel oluşumlar yaparak şampiyonluk için kolları sıvayan takımlar. Tek şampiyon çıkacak, tüm takımlara başarılar diliyoruz. 

MUTLU DALBUDAK ÇABUK TOPARLADI!

Malatya Futbol Hakemleri önceki gün Kasım Ayı Eğitim programını geniş bir katılımla gerçekleştirdi. Gözlemciler, hakemler tam kadro tek çatı altında toplandı. Mutlu Dalbudak’ın İHK Başkanlığı’na gelir gelmez dağılan camiayı toparlama gayreti umut veriyor. Hele de işe eğitimden başlaması çok çok önemli. Bu işe gönül veren genç hakemler geçtiğimiz sezonlarda bazı amatör maçlarda yukarıda belirttiğim gibi amatöre yatırım yapan bazı kulüplerin bilmeyerek canına okudular. Hakem camiası; birkaç köşe kapmış, o naif ortamı kendi hırs ve kişisel çıkarları için kullananlara hizmet ettikçe değil, yeni, genç, eğitimli hakemler yetiştirdikçe daima budanır ve güçlü kalır. Sevgili Mutlu Hocamın güzel budamalar yapacağından şüphemiz yok! Malatya hakem camiasına da açtıkları yeni sayfada başarılar diliyorum.

YENİ MALATYASPOR’DA DURUMLAR NE?

‘Yeni Malatyaspor’da durumlar ne, onu neden yazmıyorsun’ dediğinizi duyar gibiyim. Adil Gevrek transfer yasağına ilişkin tüm pürüzlü dosyaları çözdü. Sadece mahkeme sürecini bekliyor. Adil Gevrek ve yönetim şu an pasifmiş gibi duruyor ancak saman altından epey su yürüttüler. Onlar da vakti zamanı geldiğinde bunu açıklarlar. Mahkeme kesin sonucu açıklar açıklamaz Adil Gevrek sahaya iner. Artık pamuk eller cebe. Transfer açılır, borç ödemeleri resmiyet kazanırsa, şehrin de amasız, fakatsız tıpkı ilk günkü gibi Adil Gevrek’e ve Yeni Malatyaspor’a sahip çıkması gerekir.