Sanayi sitesi kaldırılsın

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş, Yeni Sanayi Sitesi'nin Kiltepe Mahalle'sine yapılacak yatırımlara engel teşkil ettiğini belirterek, Yeni Sanayi Sitesi'nin şehir içinden kaldırılmasını istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sanayi sitesi kaldırılsın

Sanayi Sitesi’nin kaldırılmasını isteyen Muhtar Celal Demirtaş, mevcut alandaki dükkanların yıkılmasını ve buranın da park yapılmasını istedi. Sanayi Sitesi’nin yapılacak yatırımlara engel teşkil ettiğini belirten Muhtar Demirtaş, Kiltepe Mahallesi’yle birlikte Çavuşoğlu, Yeşilkaynak ve İnönü Mahallelerine Sanayi Sitesi’nin zarar verdiğini söyledi. Demirtaş, “Sanayi Siteleriyle ilgili Meclis’te bir yıl önce bir yasa çıktı. 27 şehirdeki sanayi sitelerinin şehir merkezinden kaldırılmasını ön gören bir yasa. Kiltepeliler olarak mahallemizi seven, mahallesine hizmet isteyenler olarak, Meclis’ten çıkan bu yasanın Malatya’da gerçekleştirilmesini istiyoruz. Büyüklerimiz, ‘Biz Meclis’te bir yasa çıkardık, şehreminlerin bu yasayı hayata geçirmesini istiyoruz’ demişler. Mahalle olarak en büyük beklentimiz Sanayi Sitesinin kaldırılmasıdır. Sanayi Sitesi taşındıktan sonra var olan yapılar yıkılıp, oranın bir sosyal alan veya park alanı olmasını istiyoruz. Mesela çevreyolunun üzerinde bulunan Abdullah Gül Parkı gibi” dedi.

Çevre yolu altı üvey evlat mı?

Bugüne kadar çevreyolu altına hiçbir şey yapılmadığını ileri süren Muhtar Demirtaş, “Mahallemizin en büyük sıkıntısı Kuzey Çevreyolu’nun yapılmayışı. Kuzey Çevreyolu her seçimden önce ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. Bu konuda hiçbir şekilde yol kat edilemedi. Mahallemizin, Kuzey Çevreyoluyla bağlantı yolları var. Bu yollar mahallemizin nefesini açacak" dedi. Demirtaş, Kiltepe Mahallesinin çevreyolunun altında ve 10 binin üzerinde nüfusu olduğunu hatırlatarak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan büyük bir beklenti içerisinde olduklarını ifade etti. Demirtaş,  “Biz artık alt merkeze verilen sözlerin lafta kalmasını istemiyoruz. Çevre yolunun üzerinde oturanlar, çevreyolunun altında oturan insanları ne tanıyorlar ne de biliyorlar. Biz hep üst merkezlere gidiyoruz ancak orada yaşayan insanlarımız buralara hiç gelmiyorlar. Durumumuzu bilmiyorlar. Ancak bir drone kaldırsalar, çevre yolunun altı ve üstü arasındaki uçurumu görürler. Bizler devletimize bağlı, milletimizi seven, milletimizin emrinde olan muhtarlar olarak çevreyolunun altına kesinlikle bu güne kadar bir şey yapılmadığını görüyoruz” diye konuştu.

İl Başkanı telefonlara bakmıyor

Demirtaş, AK Parti İl Başkanının muhtarların telefonuna bakmadığını ileri sürerek, “Toplantıda olabilir, meşgul olabilir, uygun olmayabilir, en azından dönüş yapmalı. Cumhurbaşkanımızın bize verdiği önemi biz AK Parti İl Başkanında göremiyoruz. Biz muhtar arkadaşlar bir araya geldiğimizde sohbet ediyoruz. Diğer muhtar arkadaşlarımız da ‘AK Parti İl Başkanı bizim de telefonumuzu açmıyor’ diyorlar. Az önce Bülent Tüfenkci Bakanımızı aradım, rahatlıkla ulaştım. Benim 24 saat telefonum açık. İnsanlar gece 2.30’da bile beni arıyorlar. Benim arayan insanlara cevap verme zorunluluğum var. Bunu ilk önce Allah için, sonra da devletim için yapıyorum. Biz devletimizin, milletimizin her türlü yanındayız. Biz görevini yapan ve yapmayanları söyleriz. Biz muhtarlar olarak hiçbir siyasi partinin temayülünden geçmedik. Sadece milletin oylarıyla muhtar olduk. İnsanlar belli bir makama ve mevkie geldikten sonra bu sorumluluğu taşıyamıyorlarsa, görevlerini yapan insanları getirsinler. Geçmişte biz hep ötelendik, şimdi artık ötelenmek istemiyoruz" şeklinde konuştu. Haber-Foto: Hanifi Evren -Nevzat Kanar