Şampiyon 14 Mart Lisesi

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası A Genç Erkek ve Kız Voleybol İl Şampiyonası sona erdi.

Şampiyon 14 Mart Lisesi

Malatya merkez ile Battalgazi Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda, kızlar kategorisinde 30, erkeklerde ise 16 okul takımı mücadele etti. Kızlarda, Özel 14 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atatürk Kız Anadolu Lisesini 3-0 yenerek birinci oldu. Merkez Spor Salonunda yapılan final maçında rakibi karşısında etkili bir oyun ortaya koyan 14 Mart Lisesi maçı 3-0 kazanarak ilimizi gruplarda temsil etme hakkını kazandı. İlk iki seti zorlanmadan kazanan, 3. sette Atatürk Anadolu Kız lisesinin sete ortak olmasıyla son set çekişmeli geçti. File önünde ve servislerde etkili olan 14 Mart Lisesi mutlu sona ulaşan taraf oldu. Erkeklerde ise Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi, Spor Lisesini 3-0 yenerek birincilik kazandı. Birinci olan takımlar, grup müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara, kupa ve madalyalarını Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan ve okul müdürleri verdi.

Salon: Merkez Spor Salonu
Hakemler: Emrah Koç-Mustafa Ateş
14 Mart Lisesi: İlayda, Tayyibe, Nisa, Efsun, E.Sude, Buse, E.Nur, Ravzanur, Melisa, Hilal
Malatya Atatürk Anadolu Kız Lisesi: İkranur, Sıla, Busenur, S.Feyza, Hayrunnisa, Buse, Melike, Merve, Nida, M.Nur, Merve Serçe, F.Eda
Setler: 25-3,25-7,25-17

Foto: Mehmet Göresiye Haber: Abdullah Ergün