Saldırganı yakalayan 2 polise ödül

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İyi Parti il Başkanlığının da bulunduğu iş merkezinin girişine saldırarak kapı ve tabelaların yer aldığı yan camları kıran saldırganı olaydan 10 dakika sonra yakalayan 2 polis memurunu ödüllendirdi.

Saldırganı yakalayan 2 polise ödül

Malatya’da 23 Mayıs günü il merkezi Dörtyol mevkii Kavaklıbağ Mahallesi Leblebici Sokakta bulunan bir iş merkezinde saat 03.10 sularında meydana gelen olayda; birinci katında İyi Parti İl Başkanlığı, ikinci katında AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya’nın ortak olduğu avukatlık bürosu ve dördüncü katında da bir televizyon kanalının yer aldığı iş merkezinin giriş kapısı ile kiracılara ait isim tabelalarının yer aldığı yan camlar Vahap Ş. adlı şüpheli tarafından sopalı saldırıya maruz kalarak kırılmıştı.  

Provokasyon amaçlı saldırı sonucunda olay yerinden elindeki sopa ile birlikte kaçan şüpheli Vahap Ş., olaydan 10 dakika sonra yakalanarak gözaltına alınmış ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  

Saldırganın kısa sürede yakalanmasına neden olarak siyasi bir provokasyonu engelleyen 2 polis memuru İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren tarafından ödüllendirildi. 2 polis memurunu makamında ağırlayarak tebrik eden Dağdeviren, onlara ödül verdi.   

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşım da, “23.05.2021 günü bir iş merkezinin giriş katının camlarının kırılması olayının aydınlatılması ve şüphelinin kısa sürede tespiti ve yakalanarak tutuklanmasında özveri ve üstün gayret gösteren personelimiz İl Emniyet Müdürümüz Sn. Ercan Dağdeviren tarafından ödüllendirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.  Haber-Foto: Burhan Karaduman