Sahipsiz bırakıldık

6 Şubat tarihli yaşanan depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da birçok işyeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. İş yeri yıkılan esnaf, depremlerden sonra kentin işlek caddesi üzerinde açmış oldukları çadırlarda hizmet vermeye başladı. Ancak esnaf, yetkililer tarafından iş yerleri 1 Haziran'a kadar boşaltılması gerektiği yönünde uyarıldı

Sahipsiz bırakıldık

Esnaf, kendilerine uygun bir yer verilmedikçe gidecek yerlerin olmadığını ve esnafların sahipsiz bırakıldığını dile getirdiler.

Esnaf çözüm bekliyor  

Depremlerden etkilenen Malatya’da işyerleri yıkılan ve maddi zararları bulunan esnafı, bir yandan yaklaşan ödemeleri beklerken bir yandan da yıkılan işyerleri civarında tezgah açıyor. Geçimini işlek cadde üzerinde açmış oldukları çadırdan sağlayan esnaf, kendilerinin unutulduğunu ifade etti. Yetkililerin kendilerine, yol göstermediğini şehrin görüntüsü bozulur diye 1 Haziran’a kadar çadırları kaldırın uyarısında bulunduğunu belirten esnaflar, kendilerine satış için verilen konteynerlerin iş yaptığı çevrelerin dışında olduğunu ve verilen yerlerde satış yapamayacaklarını, konteynerlerin küçük olduğundan dert yanarak yetkililerden çözüm bekliyor. 

İsteklere kulak tıkıyorlar

Kendilerine yer verilmemesinden şikayetçi olan esnaf, isteklere kulak tıkandığını vurguluyor. 1 Haziran’a kadar tezgahların kaldırılması istendiğini ancak bunun için kendilerine yer sunulmadığını ifade eden depremzede esnaf Selahattin Temiz, “ Akpınar'da perde ve çeyiz üzerine esnaflık yapıyordum. Şuan caddede bir tezgah açtık. 1 Haziran’a kadar tezgahlarınızı kaldırın diyorlar ama bizim tezgahları kaldırmamız için bize yer sunmaları gerekir. Biz pazarcı değildik önce dükkanımız vardı. Sorunumuzu çözsünler, tezgahlarımızı kaldıralım” dedi.