Sağlıkçıların sorunu barınma

6 Şubat depremlerinde büyük yıkımların yaşandığı Malatya'da, barınma sorunları bitmek bilmiyor. Konut kiralarının 10 bin TL'den başladığı şehirde sağlıkçılar barınma sorunu yaşıyor. Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, 'Yurtlar tadilata alınmış ama tadilat uzuyor. Ciddi barınma sorunlarımız var' dedi.

Sağlıkçıların sorunu barınma

Asrın Felaketi olarak bilinen depremlerden binlerce yapının yıkıldığı Malatya'da sağlıkçılar barınma sorunu yaşıyor. Kiralık konut bulmanın neredeyse imkansız olduğu şehirde sağlıkçılar konteyner talebinde bulunuyor. Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Bingöl, gazetemize yaptığı açıklamada, sağlıkçıların depremler sonrası yurtlara yerleştirildiğini, ancak yurtların tadilata alındığını, bu durumun barınma sorununu ortaya çıkardığını söyledi. 

Sağlık sisteminde aksama yaşanacak

Barınma sorunun ciddi olduğunun altını çizen Bingöl, "Sağlık çalışanlarımızın vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmesi için koşulların iyileştirilmesi gerekiyor.  Yurtlar tadilata alınmış ama tadilat uzuyor. Uzadığı için arkadaşlarımız sorunlar yaşıyor. Uzak yerde kalanlar sabah mesaiye yetişemeyebilir. Hizmet bekliyorsun burası başka bir kurum gibi değil. Eğitimci uzaktan çalışabiliyor ama sağlıkçı yine hastanede olacak. Görev başında olacak. Bu sorun çözülmezse sağlık sisteminde aksama yaşanacak" ifadesini kullandı.

Kalacak yerleri yok

Bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini belirten Bingöl, "Makamla değerlendirme yapılmıyor.  Sahadaki çalışanlarımızın temsilcileri çağrılmalı, sorunlar dinlenmeli ve çözüm bulunmalı. Biz sahada dolaşıyoruz, yurtların çoğu boş. Sağlıkçıların olduğu yerler dolu. O da mecburiyetten kapıyı açmış girmiş. Yurtlar boşaltılıyor, orada hemşirelerimiz kalıyordu. Onlar nerede kalacaklar. Öğrenciler gelecek onlar nerede kalacak tadilat yapılması gerekiyor, diyorlar. Yurtta kalan sağlık çalışanlarımızın kalacak yerleri yok" açıklamasını yaptı.