Saadet'in Pütürge Adayı Tilbaç

Saadet Partisi (SP) Malatya İl Başkanı Osman Marasalı, SP Pütürge Belediye Başkan adayının Kasım Tilbaç olduğunu açıkladı.

Saadet'in Pütürge Adayı Tilbaç

31 Martta yapılacak yerel seçimlerde adaylarını açıklamaya başlayan Saadet Partisi (SP), Nohutlu eski Belediye Başkanı Kasım Tilbaç’ı Pütürge Belediye başkan adayı olarak açıkladı. SP Malatya İl Başkanlığında aday tanıtımı öncesinde basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Osman Marasalı,   Saadet Partisinin, Halk-Saadet ittifakını oluşturduğu söyledi. Marasalı, “31 Mart'ta yapılacak olan seçim Malatya'yı önümüzdeki 5 yıl kim yönetecek ilçelerimizde ki kararları 5 yıllık süreçte kim alacak, halkımızı yönetme ehliyeti kime verilecek. Bununla ilgili olan bir seçim. Ülkenin genel gidişatı ile ilgili olan bir seçim değil Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti ve Büyük Birlik Partisi'nin oluşturduğu Cumhur ittifakı ile Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Partinin oluşturduğu millet ittifakı ve Halk ile Saadet Partisi'nin oluşturduğu Halk-Saadet ittifakının üçlü bir yarışına sahne olacağız demiştik. Bununla birlikte sayın genel başkanımız çeşitli ittifak görüşmeleri ittifak bağlantıları medyada dile getirildiğinde Israrla biz tabanda ittifak yapacağız halkla ittifak yapacağız demişti.  Bugün Pütürge de her siyasi partinin farklı görüşlerde ki insanların kendi aralarında oturup konuşup Pütürge ye En iyi kim yönetir,  Pütürge yeğeniyim Önümüzdeki 5 yıllık süreçte kim taşır diye kendi aralarında istişareleri sonucu Saadet Partisine önerdikleri isim olan Kasım Tilbaç abimizi Pütürge belediye başkan adayımız olarak tanıtmış oluyoruz. Allah kendisine hayırlı ve uğurlu eylesin. 31 Mart'ta halkın desteği, gayretiyle güzel projelerde Pütürge Belediye başkanlığında kendisini göreceğimize inanıyorum” dedi.

Görüşmelerimiz devam ediyor

27 Ocak tarihinde aday tanıtım toplantısıyla birlikte büyükşehir adaylarını açıklayacaklarının belirten Marasalı, “Onun öncesinde genel merkezimizin bilgisi dahilinde sizlere de bunu duyurmuş olacağız.  Diğer ilçe adaylarımızla ile ilgili olarak da halkla görüşmelerimiz devam ediyor. Bazı yerlerde direk aday çıkaracağız. Bazı yerlerde halkın bağımsız aday olarak görmek istediği adayların encümen listesi vererek karşınızda olacağız. Saadet Partisi'ni bu seçimde en iyi şekilde temsil etmek için halk ve en güzel şekilde kucaklaşmak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bütün amacımız Malatya'mıza daha iyi hizmeti kimin vereceği, daha iyi hizmetin gelmesini sağlamak. Nohutlu eski belediye başkanımız inşallah yeni Pütürge Belediye Başkanımız olacak” diye konuştu.

Pütürge’yi birlikte yöneteceğiz

Kasım Tilbaç ise, 15 yıllık belediye başkanlığı tecrübesi olduğunu, hep birlikte Pütürge’yi Türkiye’de örnek gösterilen bir belediye konumuna taşıyacaklarını dile getirerek, “31 Mart yerel seçimlerine giderken bizleri destekleyen Pütürgeli hemşerilerimize, dostlarımıza ve il başkanımıza teşekkür ederim. Pütürge’mizin sorunlarını biliyoruz. İlçemizi tüm renkleri ve farklılıklarıyla kucaklayacağız. Şeffaf ve hizmet eden bir belediye başkanı olarak Pütürge’yi birlikte yöneteceğiz. Çıkmış olduğumuz yolun zor olduğunu biliyoruz. Bu zorluğu çok çalışarak birlikte aşacağımıza inanıyorum. Amacımızın hizmet olduğunu bir kere daha belirtmek istiyorum. Bu yüzden kutuplaştıran değil, kucaklayan bir anlayışla çalışmalarımızı yürüteceğiz. En önemlisi adil ve merhametli olacağız. 15 yıllık belediye başkanlığı tecrübemizle birlikte Pütürge İlçemizi Türkiye’de örnek gösterilen bir belediye konumuna taşıyacağız. Bu yoğun katılımdan ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu heyecanla 1 Nisan’dan itibaren Pütürge’de Milli Görüş Belediyeciliği ile güzel hizmetlere imza atacağız’’ ifadelerinde bulundu.