Saadet Partisi'nden ortak aday açıklaması

Malatya Saadet Partisi İl Başkanlığı düzenlediği programda konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da yıkımın fazla olduğunu belirterek, 'Malatya hala hayalet kent olmaya devam ediyor ' dedi.

Saadet Partisi'nden ortak  aday açıklaması

Saadet Partisi Malatya İl Başkanlığının, 'Milletin Vekili Milletle Buluşuyor' mottosuyla düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, 'Malatya hala hayalet kent olmaya devam ediyor ' dedi.

Malatya bir depreme niye hazırlanmadı

Yerel seçimler hakkında konuşan Kaya, "İktidar partisi yerel seçimlere giderken şu argümanı kullanacak; siz iktidara yakın belediye başkanı seçerseniz hizmet alırsınız, seçmezseniz almazsınız. Burada Malatyalı hemşerilerimiz vasıtasıyla iktidara sesleniyoruz. 2002'den bu yana bu şehri iktidara yakın olan belediyeler yönetti.  Bu belediyeler eliyle hizmet almak mümkün olsaydı. Malatya bir depreme niye hazırlanmadı. 2020 dar bir alanda deprem yaşayan Malatya'nın sorunları, 2023 Şubat ayına kadar neden çözemedi. Bundan sonra nasıl çözecek" açıklamalarını yaptı. 

Malatya hala hayalet kent olmaya devam ediyor

Malatya hakkında gözlemlerine değinen Kaya, "Başkanımızla sabah gelirken hızlıca Malatya'yı inceledik. Yıkımın fazla olduğu yerleri gördük. Üzülerek gördük ki Malatya hala hayalet kent olmaya devam ediyor. Buradan göç eden 300 bini aşkın kişinin geri dönüş emaresi gözükmüyor. Sanayi kuruluşlarının yeniden ayağa kaldırılması için bir makro plan görünmüyor. Kamuoyuyla da paylaşılmadı. AFAD yetkililerinin verdiği bilgiye göre birçok insanın hala konteyner beklediği ve birçok insanımızın da hala kalıcı konutlara ulaşamadığı söyleniyor. Yıkılması gereken 33 bin bina daire hesabı yaparsak 300 bin daire ve aile demek. Bu iktidarın yolsuzluklarıyla israfıyla bu ülkenin kaynaklarını çar çur ederek bu ülkenin sorunlarını çözemez. Orta vadeli plana bakıldığında daha çok vergi ve bütçe açığı gözüküyor" şeklinde konuştu. 

Seçime kendi adaylarımızla gireceğiz

Saadet Partisi’nin yerel seçimlere bütün seçim çevrelerinde kendi adayları ve politikalarıyla gireceğini belirten Kaya, “ Saadet Partisi olarak yerel seçimlere bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımız ve politikalarımızla bir yarışa doğru gidiyoruz. Bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla seçime girme kararlılığımız elbette Gelecek ve DEVA partilerinin il başkanlarının huzurunda söylüyorum; partilerimizin iş birliğiyle bir ortak vizyonun ortaya çıkmasına engel değildir. Bu birlikteliği birlikte sağlarsak sandıkta da siz bu birlikteliği sağlamış olursunuz” diye konuştu.