'Riskli Bölge' yıkılacak

Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı kararıyla riskli alan ilan edilen Battalgazi İlçesi Şehit Fevzi Mahallesinde bulunan ve riskli alan içerisinde kalan yapıların yıkımı işi için 4 Ocak Pazartesi günü ihaleye çıkacak.

'Riskli Bölge' yıkılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ‘Riskli Bölge’ ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki değişim ve dönüşüm çalışmaları, kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü riskli alan içerisinde kalan yapıların yıkımı işi için ihaleye çıkacak. EKAP'ta yer alan ihaleye ilişkin ilanda, Malatya ili, Battalgazi İlçesi Şehit Fevzi Mahallesinde bulunan riskli alan içerisinde kalan tüm yapıların (ağır hasarlı bina listesinde belirtilen sayı kadar bina hariç olmak üzere) yıkımı işi ihale edileceği belirtildi. İhalenin sözleşme tasarısına göre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak, işin süresi ise, yer tesliminden itibaren 30 (Otuz) takvim günü.

Şehit Fevzi ağır hasar aldı

24 Ocak’ta yaşanan Elazığ depreminden en fazla etkilenen ilçelerin başında Battalgazi ilçesi göze çarptı. Battalgazi ilçesinde depremden en fazla etkilenen mahallelerin başında ise Şehit Fevzi Mahallesi yer aldı. Yaşanacak olan olası bir depreme direnemeyecek Şehit Fevzi Mahallesi’nde 110 dönüm alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla riskli bölge ilan edilmişti. Riskli yapıların yer aldığı mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışması başlatılmıştı. Bu kapsamda ağır hasar alan evler boşaltılmıştı. 

Kimse mağdur edilmeyecek

Geçtiğimiz aylarda mahalle sakinleri, riskli alan çalışmasına dair vatandaşlarla bilgilendirme yapılmadan evlerine tebligat asıldığını belirterek, asılan tebligata tepki göstermişlerdi. Sonraki süreçte Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Belediye Başkan Yardımcıları ve muhtarlarla riskli alan ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde mahalle sakinleriyle bir araya gelmişti. Güder, burada yaptığı konuşmada mahalledeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Şehirler bireylere göre dizayn edilmez, topluma göre dizayn edilir. Burada dönüşümü yaparken 400 konut bulunuyor. Biz, 390 konutu 10 konuta feda edemeyiz. Siyasette de böyledir. Çoğunluk varsa eğer iktidara gelirler. Çoğunluğun iktidara geldiğinde muhalefete zulüm edecek anlamına da gelmiyor. Biz, burada dönüşü yaparken 400 ev dönüşüm istediğinde 10 kişi istemiyorsa biz de bu 10 kişi mağdur edeceğiz anlamına gelmiyor. Allah’ın izniyle buradaki kentsel dönüşüm tamamlanırsa birçok projemizi burada hayata geçireceğiz. Şunu da söylemek istiyorum. Vatandaşlarımızın kafasında bazı soru işaretleri var. Kentsel dönüşüm projesi vatandaşlar mağdur edilmeden gerçekleştirilecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."