Resmi gazetede yayımlandı! Malatya'da 33 mahalleye konut

6 Şubat tarihli depremlerde ağır hasar alan illerden olan Malatya'nın Pütürge ve Doğanyol ilçesinde 33 Mahalleye yapılacak olan 105 konut kararı resmi gazetede yayımlandı. 

Resmi gazetede yayımlandı! Malatya'da 33 mahalleye konut
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depremlerinde birçok binanın ve işyerinin yıkıldığı Malatya’da yeniden inşa çalışmaları sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Kırsal Alanlarda Deprem İyileştirme ve Yeniden Yapım Projesi” (KADİYAP) kapsamında, depremlerde etkilenen Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde 33 Mahalleye yapılacak olan 105 konut kararı resmi gazetede yayımlandı. 

6 Şubat tarihinde depremlerinde ağır hasar alan Malatya’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) ile temin edilen finansman tutarının bir bölümü Malatya yer alan kırsal deprem konutları yapım işi (terrp-works-rec-p02) kapsamındaki ödemeler için kullanılacaktır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı - Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Malatya İlinde Yer Alan Kırsal Deprem Konutları Yapım İşi dâhilinde aşağıdaki listede verilen kırsal konut alanlarında depreme dirençli konut yapım işi için isteklileri, Dünya Bankası satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, ulusal rekabetçi ihale yöntemiyle kapalı zarf ile tekliflerini sunmaya davet etmektedir. 11 bin 100 metrekare alanda inşa edilecek olan konutların 12 ay içerisinde teslim edilmesi hedefleniyor. Projenin ihale teklifleri 8 Aralık saat 15’te yapılacak.