Regaip kandili dualarla idrak edildi

Malatya'da idrak edilen Regaib Kandili programında konuşan Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, 'Gazze'deki Müslümanlar, iki milyar Müslüman'ın şanını, şerefini ayakta tutmak için mücadele ediyorlar. Ne zaman rağbetimizi Rabbimize yönlendirsek o zaman zafer ihsan edilecektir.' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Regaip kandili dualarla idrak edildi

Tüm İslam âleminde ve Türkiye’de coşku ile idrak edilen Regaib Kandili, Malatya’daki camilerde de kadın, çocuk, genç ve yaşlıların katılımıyla huşu içerisinde idrak edildi.

Malatya İl Müftülüğü, üç ayların ilk kandili olan Regaib Kandili münasebetiyle, Kernek Karagözlüler Camii'nde program düzenledi.

Akşam ezanı ile birlikte camiye akın eden Malatyalılar, okunan Kur’an-ı Kerim ile seslendirilen ilahileri dinledi, okunan salâvatlara eşlik edip ellerini semaya açarak, Gazze'nin zaferi ve Kudüs'ün özgürlüğü için dua ettiler.

Halkın yoğun katılım gösterdiği program, İmam Hatip Necmeddin Ceylan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İmam Hatip Mehmet Şentürk'ün okudu Mevlid-i Şerif ve seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Gecenin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Malatya İl Müftü Vekili Abdullah Bekiroğlu, "Müslümanlar arasında üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarına girmiş bulunmaktayız. Recep ayıyla başlayan Şaban ayıyla devam eden ve Ramazan ile Bayram'da sona eren bu mübarek zaman dilimlerinde Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem ve Kur'an-ı Kerim bizleri muhasebeye davet ediyor. Bu gecenin; bizlere, bütün İslam âlemine, hususen Gazze'deki kardeşlerimize bereketler getirmesini, rahmete ve nusrete vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. " dedi.

"Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü fethettiği zaman dilimi Recep ayıdır"

Bekiroğlu, "Gazze'deki mücahitler, siyonist israil ve ona destek veren işbirlikçilerine karşı ne pahasına olursa olsun Allah'ın emirlerini çiğnetmemeye kararlılar. Ve kendileri de ne kadar zulüm altında olurlarsa olsunlar Allah'ın emirlerini çiğnetmemeye gayret ediyorlar. İşte gerçek anlamda rağbet budur. Gerçek anlamda Regaib budur. Şunu da ifade edeyim ki, Selahaddin Eyyubi'nin Kudüs'ü fethettiği zaman dilimi Recep ayıdır. Bir rivayete göre Recep ayının 15'inci gecesinde bir rivayette ise 20'sinde Kudüs'ün fethi gerçekleşmiştir. Hem de bir cuma akşamı. Ertesi gün Selahattin Eyyubi, Mescidi Aksa'da Kudüs'te cumayı kılıyor. Dolayısıyla bu gecede Kudüs'teki, Gazze'deki Müslüman kardeşlerimizi unutmayacağız. Onları tekrardan yâd edeceğiz. Onların rağbetini bizler kendi rağbetimize dönüştüreceğiz. Çünkü onlar iki milyar Müslüman'ın şanını, şerefini ayakta tutmak için mücadele ediyorlar. Bizim yapamadığımız şeyleri onlar yapıyorlar. Ve gerçekte bir de ne zaman ki büyüğüyle küçüğüyle, idarecisiyle, memuruyla, halkıyla, her şeyiyle rağbetimizi Rabbimize yönlendirirsek o zaman Cenab-ı Allah nusretini ve zaferini bizlere ve bütün müminlere ihsan edecektir. Bu vesileyle bu Recep ayının tıpkı Selahaddin-i Eyyubi'nin büyük zaferinde olduğu gibi Müslümanların Gazze'deki kardeşlerimizin de zaferle bu ayın sonuna erişmesini Cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz." diye konuştu.

Tüm müminlere dua edelim

Bu gece duaların makbul olduğu bir gece olduğuna vurgu yapan Bekiroğlu, "Bizler de içten samimi bir şekilde; dünyamız için, ahiretimiz için, Gazze'deki kardeşlerimiz için evlatlarımız için ve tüm Müslüman kardeşlerimiz için bol bol dua etmeliyiz. Çünkü dua müminin silahıdır." ifadelerini kullandı. 
https://ilkha.com/guncel/malatya-muftu-vekili-bekiroglu-ne-zaman-ragbetimizi-allaha-yonlendirirsek-o-zaman-zafer-ihsan-edilecektir-372802