Refüj kaldırılmasın

Madeni Eşya ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı İzzet Demirci, Çavuşoğlu Mahallesi Ağaç Sanayi'nin içerisinde bulunan Çırak Sokaktaki yolu ikiye ayıran refüjün kaldırılacağı söylentilerinin olduğunu, refüjün kaldırılmasının esnafı mağdur edeceğini söyledi.

Refüj kaldırılmasın

Yeşilyurt İlçesi Çavuşoğlu Mahallesi Çırak Sokakta ana yolun ortasında bulunan ağaçların belediye ekipleri tarafından kesilmeye başlanması, yoldaki refüjün kaldırılacağı iddialara sebebiyet verdi. Belediye ekiplerinin, geçtiğimiz hafta ağaçları kestiği, küçük sanayide bulunan esnafın duruma tepki göstermesi üzerine ekiplerin, ağaç kesiminden vazgeçtiği öne sürüldü.

Mağduriyet yaşatmasınlar

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Madeni Eşya ve Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı İzzet Demirci, Çırak Sokaktaki yolu ikiye ayıran refüjlerin, hem esnafa park alanı oluşturduğu hem de yaz aylarında sıcakta esnaf ve vatandaşların ağaçların gölgesinde oturup, nefes aldığını belirterek, "Bizim burada park alanımız yok, ara sokaklarımızın sayısı fazla, bu refüjün ortadan kaldırılacağı söyleniyor, ağaçlar kesildi, biz yetkililerden böyle bir şey duymadık ama biz önlem olsun diye açıklıyoruz. Esnafın halini anlasınlar. Her taraf demir yazın sıcak esnaf bu ağaçların altında nefes alıyor. Bu refüjün burada olması her iki tarafın birbiriyle bağlantılı değil. Her taraftaki kendi tarafında aracı park ediyor. Tamirci, bir aracı tamir ederken, diğer araçları buraya park edebiliyor. Eğer bu refüjü kaldırırlarsa nereye park edecek. Bu yol açılırsa nasıl olacak. Tamirci aracı nasıl bekletecek, ara sokak fazla dar koyacak yer yok. Biz bu şekilde kalmasını istiyoruz. Dilekçemizi verdik. İmza topladık, buradaki yaklaşık 300 esnaf herkes bu refüjün kalmasını istiyor. Bizim ricamız, bizi duysunlar, mağduriyet yaşatmasınlar. Selahattin Başkanın sesimizi duyacağına eminim. Ağaçları keserken, bize danışmadılar. Cumartesi kesmeye geldiklerinde esnaf kızmış, bırakıp gitmişler. Bizde böyle görünce korktuk, en azından önlem alalım diye açıklama yaptık. İhtiyacımızı olduğunu bilsinler. Budamaya karşı değiliz, eğer refüj kaldırılırsa bizi mağdur eder. Daha önce yol genişlemesinin daha önce aşağıda örnekleri var. Refüjü kaldırdılar, araç par edecek yer yok. Buranın aynı şekil olmasını istemiyoruz" diye konuştu.