Ramazan için kritik hafta

100 bin nüfusa denk gelen haftalık vaka sayılarında artış devam ettiği takdirde 13 Nisan'da başlayacak olan Ramazan ayında, yeni kısıtlamalar gündeme gelecek. Kısa sürede vakaların artması ile yüksek riskli iller arasına giren Malatya'da vaka sayılarında düşüş yaşanmazsa, 2021 yılı Ramazan ayı da koronavirüsün gölgesinde yasaklarla geçecek.

Ramazan için kritik hafta

Yeni kısıtlamalar olabilir

13 Nisan'da başlayacak olan Ramazan ayında, koronavirüs vaka sayılarındaki artış durdurulamazsa yeni kısıtlamaların olabileceği bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan riskli iller arasında ilk etapta orta riskli il olarak kontrollü normalleşmeye giren Malatya, kısa sürede vakaların artması ile turuncu renge, daha sonra ise kırmızı renge dönerek çok yüksek riskli iller arasına girdi. Kentte vaka sayılarının yüzde yüze yakın artması Ramazan ayı öncesi vatandaşları tedirgin ediyor. 

Ramazan’ı doya doya yaşayalım

Geçen Ramazan ayında camilerden uzak kalan vatandaşlar, bu yıl da camilerden uzak kalmamak için şimdiden gerekli tedbirlerin alınmasını istiyor. Vatandaşlar, bu Ramazan ayında ise teravih, cuma ve vakit namazları ile mukabeleleri Ramazan ayının manevi atmosferin en yüksek yaşandığı mekânlar arasında yer alan camilerde tüm tedbirler alınarak yerine getirmek istiyor. Vatandaşlar Ramazan ayını doya doya yaşamanın tadına varmak istiyor.