PTT Şubemiz kapanmasın

Battalgazi ilçesi İsmetiye Mahalle Muhtarı Turan Kılavuz, Niyazi Mahallesi Hasır Sokak içerisinde vatandaşlara hizmet veren PTT şubesinin kapanmaması adına mahalle sakinlerine ve esnaflara işlemlerini bu şubeden yapmalarını istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
PTT Şubemiz kapanmasın

PTT Şubesinin sadece Niyazi Mahallesine değil, Şıkşık, Dabakhane, İsmetiye, Kavaklıbağ mahallelerine hizmet ettiğini dile getiren Kılavuz, yaklaşık sekiz aydır Niyazi Mahallesinde bir PTT şubesi açtıklarını söyledi. Kılavuz, “Vatandaşlarımız mahalleye postane şubesi açılması için aşırı talepte bulundular gerekli girişimleri yaptık ihtiyaç olduğunu belirlediler ve şube açtılar. Maalesef şimdi ama talep yok. Şube açıldıktan sonra pek fazla şubeye vatandaş gelmedi. Mahallelerimiz çarşıya yakın ama Merkez Postane çok kalabalık. Esnafımızın iş yoğunluğundan dolayı fazla zamanları yok burada beş dakika içerisinde işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Niyazi, Şıkşık, Dabakhane, İsmetiye, Kavaklıbağ Mahallerindeki esnaflarımız Niyazi Mahallemizde buluna PTT Şubesinden işlemlerini gerçekleşirlerse, destek vermeleri gerekiyor. Eğer bu şekilde devam ederse şube kapatma durumuna gelecek. Eğer işlemlerini buradan yaparlarsa yapılan hizmet yerinde kalır hem de daha iyi hizmet almış olurlar” dedi.

Şube ara sokakta olunca vatandaş göremiyor

Şubenin ara caddede olmasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini kaydeden, Kılavuz, “Ana cadde üzerinde açılmış olsaydı şubemiz daha çok iş yapardı. Maalesef o dönemde ana caddede dükkan bulamadık. Bulduklarımızın kira bedeli çok yüksekti. Şubelerde belirli bir bütçe var. Belirli bir miktarda kira ödemeleri gerekiyor. Ondan dolayı burası uygun görüldü. Ara sokak olunca vatandaşlar göremiyor” diye konuştu.