Promosyon güncellensin

Büro Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Fidan, memurlara ödenen promosyon ücretinin güncellenmesi talep ederek, 'Kamu kurumları ile banka maaş protokolünün biran önce revize edilmesi veya ihalenin iptal edilerek yeniden ihale sürecinin başlatılmasını istiyoruz' dedi.

Promosyon güncellensin

Büro Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Fidan, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında memurlara ödenen promosyon ücretinin güncellenmesi istiyoruz talep etti. Fidan, “Ülkemizde ve dünyada oluşan enflasyonist durumlar doğrultusunda alım gücünün düşmesi toplumun her kesimini etkilediği gibi sabit gelirle hayatını idame etmeye çalışan memurları da ziyadesiyle etkilemiştir. Buna bağlı olarak sabit gelirli memurların durumuna azda olsa fayda sağlayacak her durum bizim önceliğimizdir. Vergi Dairesi, SGK, İŞKUR ve Gençlik Spor, Milli Savunma Bakanlığı Askere Alma Bölge Başkanlığı, Ordu Komutanlığı, Jandarma personelleri çalışanlarının mağdur olduğunu tekrar vurguluyoruz. Promosyonların günümüz şartlarına göre güncellenerek duruma ek maaş promosyon ödemesi yapılması gerekmektedir. Özellikle kamuda bu ve benzeri durumlarda olan kurum ve kuruluşlarda maaş aldıkları bankalardan ek protokol talep edilmiş ve bu talepleri olumlu olarak karşılanmıştır” diye konuştu. 

Beklentileri karşılamalı

Fidan, öncelikle mevcut promosyon sözleşmelerinin iptali veya yenilenmesi için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak,  “Promosyon sözleşmelerinin değişen şartlara uyumunun sağlanması için ilgili bankalardan revizyon talep edilmelidir. Bu revizyonun yapılmaması durumunda sözleşmeler idare tarafından tek taraflı feshedilmeli ve yeni ihale açılmasını talep etmelidir. Ayrıca uygulama birliği sağlanması için merkezi bir idari karar çıkarılmalı ve promosyon sözleşmelerini bütün kurum ve kuruluşların yenilemesinin önü açılmalıdır. Genel yetkili sendika olarak kurumlar ve bankalar arasında imzalanan promosyon sözleşmesinde belirtilen ödemenin yeniden değerlendirilerek kamu çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesi, yapılan protokol sözleşmesinin beklentileri karşılayacak şekilde revize edilmesi gerektiğini tekrar altını çizerek konuyu kamuoyuna saygıyla sunarız” şeklinde konuştu.