Program iptal edilsin

Malatya'da bir araya gelen STK'lar, Murat Övünç'ün, kentte düzenleyeceği programa tepki gösterdi. Yapılan ortak basın açıklamasında, şehrin manevi havasına ve insanların değer yargılarına karşı daha saygılı olunması gerektiğine dikkat çekilerek, planlanan programın iptal edilmesini talep ettiler.

Program iptal edilsin

Malatya Soykan Meydanında toplanan STK’lar ve vatandaşlar 20 Ocak Cuma günü düzenlenecek olan Kadınlar Matinesi programına katılacak olan Murat Övünç'e tepki gösterilerek, programın iptal edilmesi talebinde bulundular. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yazar Hamza Atlı, gençliğin özünden koparılarak festival, sanat ve eğlence adı altında gayrı ahlaki zeminlere sürüklendiğine dikkat çekti.  Şehrimizde birtakım sapık ve eşcinseller tarafından düzenlenmek istenen ahlaki değerlerimizi hedef alan programlar için gerekli izinlerin alınmaya çalışıldığını savunan Atlı, "Malatya gibi muhafazakar bir şehirde özellikle seçim öncesi halkın dini ve ahlaki duygularını tahrik ederek oluşturulmak istenen provokasyonlarla meydana gelebilecek taşkınlık ve kaos ihtimallerine (verilen izinlerle) neden zemin hazırlanmaktadır. Peygamber Efendimiz (a.s.m.) bir Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmuştur: 'Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle düzeltme cihetine gitsin ki, bu imanın en zayıf derecesidir' diye konuştu.

Provokasyon oluşturulmak isteniyor 

Atlı, Malatya'da son yıllarda küresel şer güçler tarafından üst üste, taammüden provokasyonların oluşturulmak istendiğini öne sürerek, “Bizler herhangi bir siyasi ikbalin peşinde değiliz; tek derdimiz, nesillerimizin içine sürüklenmek istenen ahlaksızlık çukurunu görerek yetkili mercilerden Allah rızası için tedbirler almalarını isteyen endişeli anne babalarız. Kim ki şehrimizde oluşturulan bu ahlakdışı davranışları görmezden gelip sessiz kalırsa bilsin ki Mahkeme-i Kübrada vereceğimiz hesap çok çetin olacaktır. Duyguları, Cumhurbaşkanımız tarafından "dindar nesil" söylemleriyle şaha kalkan Malatya'mızda adeta LGBT nesli oluşturulmak istenirken yerel dinamiklerin sessiz kalmaları, gay toplantılarına çanak tutulması kimlerin kime karşı kimlerle olduğu sorusunu sordurtmadan umarız yapılmak istenen organizasyonlar iptal edilir. Bu duygu ve düşüncelerle bütün hemşerilerimizi sağduyuya, yetkilileri de göreve davet ediyoruz. Selam, hidayete tabii olanların üzerine olsun" şeklinde konuştu.