Peygamberimizin Mirasını Anlamak İçin Önemli Bir Fırsat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, Peygamber Efendimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamanın önemine vurgu yaptı ve kandilin toplumsal huzur, barış ve birlik için eşsiz bir fırsat olduğunu belirtti.

Peygamberimizin Mirasını Anlamak İçin Önemli Bir Fırsat
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak bu mübarek gecenin önemini vurguladı. Başkan Geçit, mesajında, “Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir” dedi.

Başkan Geçit, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyayı teşrifini müjdeleyen Mevlid Kandili’ni yaşamanın huzuru ve mutluluğu içinde olduklarını belirtti. Peygamber Efendimizin insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biri olduğuna dikkat çeken Geçit, “Resul-i Ekrem Efendimiz beşeriyeti, tüm mahlukatı fazilet ve hidayet nuruyla aydınlatmış, doğru ve adaletli olmanın güzelliklerini öğretmiştir. Peygamberimizin hayatını, mesajlarını yeniden hatırlayacağımız ve insanlığa getirdiği değerleri hayatımıza uygulayabileceğimiz manevi yenilenme fırsatını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Geçit, Mevlid Kandili’nin toplumsal huzur, barış ve birlik için bir hatırlatma olduğunu vurgulayarak, “Bu eşsiz fırsatlar, insanlık âlemi için çok kıymetlidir. Mevlid Kandilimizin milletimizin birlik ve beraberliğine, vatanımızın huzur ve mutluluğuna, kalplerimizin merhamet, hoşgörü, şefkat ve muhabbetle süslenmesine ve bütün İslam âleminin huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum” dedi.