Peşkeşi ispat etsin

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, hissedarı olduğu şirkete Esenliğin talebi üzerine piyasa değerinin üzerinden bir gayrimenkul satışı yapıldığını söyledi. Kahtalı, MESOB Başkanı Şevket Keskin'e seslenerek, 'Şimdi iddia ispatla mükelleftir. Benim hissedar olduğum şirketime esenliğin talebi üzerine, piyasa değerlerinin de üzerinde 1 dükkan satışı yapılmıştır. Gayrimenkul satılmıştır, market değil' dedi.

Peşkeşi ispat etsin

Milletvekili Kahtalı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in, Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Esenlik Şirketi'nin marketinin el altından kendisine satıldığı yönündeki iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kahtalı, kendisinin ortağı olduğu şirkette uzun süre durmadığını, şirketini ortaklarının yönettiğini ve helal yoldan rızkını temin ettiğini söyledi. Kahtalı, “Alacaklarımıza karşılık Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketimize ait bir marketin mülkiyetini aldık. Esenlik marketleri Malatya’nın öz malıdır. Benim ortağım olduğum şirkette 6 ilde dağıtım yapan bir distribütör firmadır. Biz bayimiz olmayan hiçbir ürünü satmayız. Ben 20 yıldır marketlere, toptancılara, bakkallara ürün veriyorum” dedi.

BİZ ALLAH’TAN KORKAN İNSANLARIZ

Aldığımız marketin mülkiyetine yüzde 10 aşağısı fiyat teklif edene vermeye hazır olduğunu kaydeden Hakan Kahtalı, “ Esenlik şirketi bir yönetim değişikliğine uğradı. Bu yeni gelen arkadaş birikmiş borç yükünü hafifletmek için 25 tedarikçisini davet etti. Bizimde şirket yöneticimiz bu toplantıya gitti. Biz sizlerin borç yükünü ödemek için gayrimenkullerimizi verelim dediler. Borçlarına karşılık bize de bir marketin mülkiyetinin devir işlemi yaptılar. Bizim şirkete devredilen market yerinin tapuda fiyatı bellidir. Tapudaki fiyatın yüzde 10 aşağı fiyat verene hemen vermeye hazırım. Neticede bize nakip para lazımdır. Açık konuşmak gerekirse ömrüm boyunca bir tek lira bankadan kredi almış birisi değilim. Biz Allah’tan korkan insanlarız, hamd olsun yüzümüz açık alnımız aktır” diye konuştu.

PEŞKEŞ İDDİALARINI İSPAT ETSİN

Milletvekili Kahtalı, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i peşkeş iddialarını ispat etmeye davet ederek, “Şimdi iddia ispatla mükelleftir. Benim hissedar olduğum şirketime esenliğin talebi üzerine, piyasa değerlerinin de üzerinde 1 dükkan satışı yapılmıştır. Gayrimenkul satılmıştır, market değil. Marketin sadece gayrimenkulü ve satın alan şirketin de hissedarıyım ben. Kaldı ki bizim bunu alma sebebimiz belli. Bunlar bizi zora soktular başka şekilde ödeyemeyiz’ dedikleri için birçok arkadaş aldı. Yani almak zorunda kaldı. Kimi daire aldı 9 tane, Esenlik Genel Müdürü yapmış olduğu açıklamada, 3 dükkan diyor, 9 daire, 27 araç verdik’ diyor” şeklinde konuştu.