Patlayıcı ele geçirildi

Malatya'da geçmiş yıllarda PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen bir mağaraya düzenlenen operasyonda 5 kilogram A-4 patlayıcı ile birlikte giyim ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Patlayıcı ele geçirildi

Alınan bilgiye göre; Malatya İI Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda Doğanşehir İlçesi Sürgü Mahallesi bölgesinde geçmiş yıllarda PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir mağaranın tespit edilmesi üzerine Şehit Jandarma Er Mehmet Açlan Operasyonu düzenlendi. 

 Jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleri alınarak girilen mağarada yapılan inceleme ve araştırma da PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca 2014/2015 yıllarında kullanıldığı değerlendirilen mağara içerisinde, 5 kilogram A-4 plastik patlayıcı, 17 Adet mekanik fünye, 3 metre iletken kablo, 1 adet 2014 tarihli küçük tüp, 1 adet pense ve çok miktarda muhtelif giyim ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Ele geçirilen malzemeler üzerinde Olay Yeri İnceleme Timi tarafından gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra  malzemeler Doğanşehir Cumhuriyet Savcısının talimatı ile olay yerinde imha edildi.  

Patlayıcı ele geçirildi
Patlayıcı ele geçirildi