Parasını ödüyoruz hizmet alamıyoruz

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesinde yaşayan vatandaşlar internet alt yapı sıkıntısı yaşadıklarını ve sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını talep ediyor. Ödemeye yaptıkları halde internet hizmeti almadıklarını savunan mahalle sakinleri, 'Mahallede alt yapı yetersiz olduğu için internet yok. Fahri Kayahan Bulvarı ile aynı ücreti ödüyoruz ama bizim internetimiz çekmiyor' diye konuştular. 

Parasını ödüyoruz hizmet alamıyoruz

İnternet kullanımı artarken, vatandaşın internet ücretlerine ve yapılan hizmete yönelik şikayetleri de artıyor. Bu şikâyetlerden birisi de alt yapı sorunundan kaynaklanıyor. Malatya'nın Battalgazi ilçesi Orduzu Mahallesi Söğüt Caddesinde yaşayan vatandaşlar, bir yıla yakın süredir internet hizmetinin sağlanamadığını ve bu durumda başta öğrenciler olmak üzere tüm mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu sorunun çözülmesi talebinde bulundular. Mahallerinde internet çekmediğini ifade eden vatandaş Hasan Kırma, " Mahallemizde internetimiz çekmiyor ve alt yapımız yok. Fahri Kayahan Bulvarı ile aynı ücreti ödüyoruz ama bizim internetimiz çekmiyor. Mahallede internet çekimi çok düşük, fiber internet istiyoruz. Hangi operatörden internet bağlatma istesek, alt yapının Türk Telekom'a bağlı olduğunu ve sorumluluğun onlarda olduğunu söylüyorlar. Türk Telekom geldi ve interneti iptal etti. Hizmet veremediklerini söylediler" dedi.
Söz verdiler ancak yapmadılar
İnternet alt yapısının yapılacağına dair söz aldıklarını ancak sorunun çözülmediğini vurgulayan Kırma, mağdur olduklarını söyleyerek sözlerine şunları ekledi, “Liseye ve üniversiteye giden öğrencilerimiz var koskoca mahallede internet yok. Evde internet olmadığı için telefonlarımızdan bağlanıyoruz. İnternetimiz yetmiyor. Bir senedir bu sıkıntıyı yaşıyoruz."