Para almadık 3 yılda 4 milyon 250 bin lira para harcadık

Teknofest Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın kendisi hakkındaki bağış ve tahsis iddialarına sert tepki göstererek, 'Biz para almadık, 3 yılda 4 milyon 250 bin lira para harcadık' dedi.

Para almadık 3 yılda 4 milyon 250 bin lira para harcadık

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın iddialarına Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında tepki gösterdi.
Destek yok, biz destek verdik
Bağış ve tahsis iddialarına canlı yayında yanıt veren Bayraktar, Teknofest festivalinin ücretsiz düzenlendiğini ve parası olmayan insanların da uçakları yakında görmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi. Projeye 3 yılda 4 milyon 250 bin lira verdiklerini dile getiren Bayraktar, şu açıklamalarda bulundu; "Eğitim görenler bir sınava giriyor. Onlardan çok az bir kesimi seçiliyor. Belediyenin yerinde bizim öğretmenlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Biz destek veriyoruz ama destek almışız gibi gösteriliyoruz. Destek yok, biz destek verdik."
T3 vakfı olarak kimseden bağış kabul etmedik
Bayraktar, seçim döneminde böyle kirli bir kampanya başlattıklarını vurgulayarak, "Biz hemen mahkemeye verdik. Biz bırakın para almayı biz emek verdik. Gönüllüler gitmişler devletin hastanesinde ücretsiz ekipmanları ile hastaları tedavi etmişler. O sırada hastaneye ilave bölümler yapılmış orada da hastaları tedavi etmişler. Doktorlar krizde destek vermişler. Vakıf para harcamış bu gönüllüğü oluşturmuş. Sonra diyorsunuz ki siz buradan destek aldınız. Biz emek verdik. T3 Vakfı öğrencilere eğitim veriyor. Bu öğrenciler A,B,C partisinden öğrencilerden değil. Bizim vakıf bursiyerlerimiz var, eğitim veriyoruz. Belediyenin yerlerinde. Belediye ile ortak protokolümüz var. Belediyenin yönetimi değiştiğinde siyasi bakmadığımızdan dolayı onlarda devam etmek istediler. Belediyenin internet kafe olarak kullandığı atıl yerler var. Biz T3 vakfı olarak kimseden bağış kabul etmedik. Bizim 1 metrekare yer aldığımız tahsis yok" diye konuştu.
Büyük işler büyük paralarla yapılmaz
Bayraktar açıklamalarına şöyle devam etti; "Büyük işler büyük paralarla yapılmaz. Eğitim görenler bir sınava giriyorlar. Onlardan çok az bir kesimi seçiliyor belediye yerinde bizim öğretmenlerimiz tarafından eğitim veriliyor. Biz destek veriyoruz ama destek almışız gibi gösteriliyoruz. Destek yok, biz destek verdik. Seçimlerden önce para aldınız demişti o zaman da mahkemeye vermiştik. Biz vakıf olarak bu prensiple kurulduk. Bizim vakfımızın misyonu ile ilgili. Büyük işler büyük paralarla yapılmaz. Büyük inançlarla motivasyonla yapılıyor bu işler. Bizim çalıştığımız şey milli teknoloji hamlesinin ne kadar önemli olduğu.   Biz hayatımızı koymuşuz. Benim 4 senem güney doğuda geçti. Damat olduktan sonra Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 ay kabinde yattım. Ben ruhumu koydum bu işe" açıklamasında bulundu.