Özlük haklarımızı iyileştirin

Malatya'da görev yapan bayındır çalışanları özlük haklarının iyileştirilmesi ve kadro taleplerini dile getirmek amacıyla Yeni Cami Soykan Meydanında bir araya gelerek basın açıklamasında bulundular. Bayındır Memur- Sen Malatya İl Başkanı Ramazan Yaşar, 'Son 20 yılda ülkemizin gelişmesinde adeta lokomotif görevi gören teknik hizmetler personelleri olarak emeğimizin ve fedakârlığımızın karşılığı olan bir takım iyileştirmelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz' dedi.

Özlük haklarımızı iyileştirin

Malatya’da ve ülkede yapılan kamu yatırımlarının arka planında görev yapan ve yatırımlara şekil veren bayındır çalışanları, sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmek amacıyla basın açıklaması yaptılar. Yeni Cami Soykan Meydanında bir araya gelen üyeler adına bir açıklama yapan Bayındır Memur- Sen Malatya İl Başkanı Ramazan Yaşar, ülkemizin dört bir yanında son 20 yılda devletimizin milletimizin övünç kaynağı muhteşem yapıtlar yükseldiğine dikkat çekerek, “Devletimizin ve milletimizin gücünü gösteren bu övünç kaynağı yapıtların her zaman arka planında olan biz teknisyen, tekniker ve mühendisler özlük haklarımızın artık iyileştirilmesini talep ediyoruz. Ülkemizin gerek altyapı gerek üst yapı çalışmalarında fedakârca çalışan gecesini gündüzüne katan mesai mevhumu gözetmeden hafta sonları bile atölyelerde, şantiyelerde çalışan devletimizin yüz akı milyonlarca liralık işlerinin ihalesini yapan, işlerin teslimine kadar görev alan teknik hizmetler sınıfının artık haklarının verilmesini talep ediyoruz. Son zamanlarda sağlık personelleri, öğretmenler, hâkim ve savcılar ile din görevlileri gibi birçok meslek grubundan kamu personellerine maaş, sözleşme ücreti, ek ödeme ve ek göstergeler gibi iyileştirmeler için emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz. Ancak teknik hizmetler sınıfında çalışan personellerinde artık hatırlanmasını istiyoruz. Teknik hizmetler sınıfında çalışan kamu personelleri olarak ülkemizin gelişmesi, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için gece gündüz fedakârca çalışmaktayız. Son 20 yılda ülkemizin gelişmesinde adeta lokomotif görevi gören teknik hizmetler personelleri olarak emeğimizin ve fedakârlığımızın karşılığı olan aşağıda yer alan konularda bir takım iyileştirmelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu. 

Kadro talebi 

Taleplerini sıralayan Yaşar; “Diğer meslek gruplarına verilen teşvik ödemesi gibi bir teknik iyileştirmenin biz teknik hizmetler sınıfında çalışan kamu personellerine de verilmesini. Mühendislere risk ve sorumluluk tazminatı adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152. Maddesinin Zamlar bendinin (c) fıkrasına göre(Sayıştay denetimine tabi saymanlarla, veznedar ve diğer görevlilere mali sorumluluk zammı) yükümlülük altına giren teknik hizmetler personellerine maddi risk tazminatı ödenmesini. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152. Maddesinin (f) bendine göre Denetim Tazminatının Denetim Görevi Yapan Tüm Teknik Personellere Verilmesini. İhale Komisyonu vb. diğer komisyonlarda sorumluluk derecelerine göre görev alan teknik hizmetler sınıfı personellerine Huzur Hakkı ve Sorumluluk Tazminatının Verilmesini. Ek ödemelerimizin denk olan meslek grupları da dikkate alınarak yeniden belirlenmesini, sözleşme ücretlerimizin artırılmasını, Ek göstergelerimizin en az 5400 rakamına ve özel hizmet tazminat oranlarımızın en az yüzde 250 oranına yükseltilmesini. Teknik kurumlarda adeta teknik personel gibi çalıştırılan idari hizmet sınıfına mensup çalışma arkadaşlarımızın özel hizmet tazminatlarının yüzde 20'den yüzde 90'a çıkartılmasını. Teknik hizmetler sınıfında çalışan teknisyen, tekniker ve lisans mezunu memurların ek göstergelerinin 3600 rakamına yükseltilmesini talep ediyoruz. Son olarak sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçirilmesi hususunda emeği geçen herkese teşekkür ediyor. Gönülleri fethetmeye bu kadar yakınken 4-C sözleşmeli iken 4-B sözleşmeli statüye geçirilen ve gündemdeki son çalışma ile kadrolu statüye geçirilecek çalışma arkadaşlarımızın sınava tabi tutulmadan bir kereye mahsus olmak üzere sahip olduğu son öğrenim durumuna uygun unvan ile kadroya geçirilmesi hususunda ki talebimizi yineliyoruz” şeklinde konuştu. 
 

Özlük haklarımızı iyileştirin