Özel çocuklara diş taraması yapıldı

Malatya'da İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından 'Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılında Gülümsemeye Engel Yok' projesi kapsamında, özel çocukların ağız ve diş sağlığı taramaları gerçekleştirildi. Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk , Malatya'da proje kapsamında 3 bin 580 engelli vatandaşın da diş tedavilerinin  gerçekleştirileceğini söyledi.

Özel çocuklara diş taraması yapıldı

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılında Gülümsemeye Engel Yok’ projesi kapsamında, Ali Kuşçu Özel Eğitim Uygulama Okulu meydanında kurulan mobil sağlık aracında ve sınıflarda özel çocukların ağız ve diş sağlığı taramaları gerçekleştirildi. Projeyle birlikte  Malatya’da yaşayan tüm engelli çocukların okulları ziyaret edilecek, yılda en az bir defa tarama ve tedavileri yapılacaktır.
Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, ‘Cumhuriyetin  Yüzüncü Yılında Gülümsemeye Engel Yok’ projesiyle tüm diş sağlığıyla ilgili muayenelerin yapılacağını belirterek şunları söyledi: ”Milletimiz olarak Cumhuriyetimizin 100. yılının coşkusunu yaşıyoruz. Biz de, engelli vatandaşlarımızın, 2. yüzyıla girerken ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Gülümsemeye Engel Yok ‘ şeklinde bir projeyle  birlikte tüm diş sağlıyla ilgili muayenelerini yapacağız. Malatya’da kayıtlı 3 bin 580 kayıtlı engelli vatandaşın hepsini tarayacağız. Diş macunlarını, diş fırçalarını biz veriyoruz. Onun haricinde diş problemi olan vatandaşlarımızı hastanelerimize taşıyacağız. Diş hastanemizde bütün engelli vatandaşlarımızın  2024’e girmeden diş bakımlarını yapacağız. Bu konudaki startımızı Milli Eğitim Müdürlümüzle bu okulda başlattık. Evlatlarımızın da diş bakımlarını da yaptırıyoruz. İnşallah 2. yüzyılın cumhuriyetin yüzyılından daha hayırlı ve bütün engellerimizin gülüşlerine engel olmadan  geçer.”
Programa katılan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak , Cumhuriyetin 100. Yılında yaptıkları projeyle öğrencilere ve  velilere  destek olan İl Sağlık Müdürlüğüne  teşekkür etti.