Otopark satışına izin yok

Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında yapıldı. Battalgazi ilçesi Saray Mahallesinde bulunan mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan otoparkın satışıyla ilgili madde CHP'li meclis üyelerinin itirazıyla gündemden çıkarıldı.

Otopark satışına izin yok

Meclis toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Temmuz ayı gündem konuları okundu.

Kayısının hak ettiği değere hep birlikte sahip çıkalım

Toplantı öncesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya insanın Malatya’nın ortak paydası olan değerlere sahip çıktığını belirterek, “Bu önemli bir hadisedir. Malatya küllerinde dirilme noktasında, mazisine layık olma noktasında hedefine nail olacaktır. Bir söz çok hoşuma gitti; Güneşin Altın Yumurtası Festivali. Çok hoşuma gitti bu tabir. Bu tabir Faslıların Malatya kayısısı için ifade ettikleri tabirdir. Güneşin Altın Yumurtası Festivalinin, 16 Temmuz 2019 - Salı günü saat 20.00’de Fener Alayı ve Kortej Yürüyüşü ile başlayacak. Kortej yürüyüşümüzü on binlerle birlikte büyük bir coşku içerisinde yapacağız. Malatya’nın istikbaline sahip çıkması olacaktır. Malatya’nın şahlanışı, ayağa kalkması olacaktır. Sizler de bu etkinliklerin misafiri değil, ev sahiplerisiniz. İlimize gelecek olanları hep birlikte güzel bir şekilde ağırlayacak ve geri göndereceğiz. 17-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fuar ve Festivalimize hep birlikte, bütün ilçelerimiz olarak yoğun bir şekilde katılım gösterelim. Kayısının hak ettiği değere hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

15 Temmuz’da hep birlikte olalım

Gürkan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletçe bertaraf edilmesinin 3. Yıldönümünde, Malatya Valiliği ile birlikte 15 Temmuz Millet Meydanında tören düzenleneceğini vurgulayarak, bütün vatandaşları törene davet etti. Meclis toplantısında, ağırlıklı olarak imar konuları ele alındı. Gündem maddeleri arasında bulunan bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ilgili komisyonlara havale edildi. Bazı maddeler ise bir sonraki birleşime bırakıldı. Battalgazi ilçesi Saray Mahallesinde bulunan mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan otoparkın satışıyla ilgili madde CHP’li meclis üyelerinin itirazıyla gündemden çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Şirketler Limited Şirketlerinin Ortak Kurulu Başkanlığı, Şirket Müdürlüğü ve Ortaklar Kurulu üyeliğine; Genel Sekreter Cemal Noğay ve Fuat Gözeneli’nin, MOTAŞ AŞ’nin Genel Kurullarında Büyükşehir Belediyesini temsilen Mehmet Yaşar Karataş’ın, Malatya Aksa Doğalgaz AŞ’nin genel kurullarında Büyükşehir Belediyesini temsilen Latif Okyay’ın ataması kabul edildi. Kayısının Katma Değerinin Artırılması Projesi kapsamında alımı yapılan makine ekipmanlarının hizmete sunulması için Akçadağ Ziraat Odası Başkanlığı ve Kuluncak Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısının 08 Ağustos Perşembe günü yapılması kararlaştırdı.