Otopark çilesi

Malatya'daki otopark ve trafik sorunu araç sürücülerini canından bezdirdi. Araçlarını park etmek için şehrin ara sokaklarında saatlerce turlayan sürücüler, esnafında dükkan önlerini kapatması nedeniyle bir türlü araçlarını park edecek yer bulamıyor. Kentin en ücra ara sokakları bile açık hava otoparkına dönmüş durumda.

Otopark çilesi

ESNAF İŞYERİNİN ÖNÜNÜ KAPATIYOR

Geçtiğimiz aylarda parkmetre görevlisi ile bir sürücünün kavgası sonrası yaşanan cinayetin ardından Parkmetre Şirketinin sözleşmeyi fesih etmesiyle bir süredir Malatya’da parkmetre uygulanmıyor. Parkmetrenin olmaması nedeniyle özellikle birçok esnaf ise, "ürün gelecek" diyerek işyerlerinin önünü kapatıyor. Bu durumda trafiğin her geçen gün arttığı Malatya’da var olan park sıkıntısını daha da arttırdı.

İLGİLİ KURUMLAR ÇÖZÜM BULMALI

Ayrıca otoparkların yetersiz olmasıyla çarşı merkezindeki değişik cadde ve sokaklarda park edilen araçlar, hayatı yaşanmaz hale getirdi. Trafik kazalarına adeta davetiye çıkaran düzensiz araç parkı yüzünden yolda geçen vatandaşların bile yer yer zor anlar yaşadığı belirtildi. Kentin dar cadde ve sokaklarının araç parkından geçilmediğini belirten vatandaşlar, ilgili kurumların buna acilen bir çözüm bulunmasını istediler.