Oryantiring etkinliği düzenlendi

Gençlik Spor Bakanlığı'nın talimatıyla ve Oryantiring Federasyonu'nun Sporun İyileştirme Gücü Projesi kapsamında Malatya'da iki farklı bölgede Oryantiring etkinliği yapıldı.

Oryantiring etkinliği düzenlendi

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun Sporun İyileştirme Gücü Projesi kapsamında 14 Nisan’da Beydağ'ı Gençlik Merkezi Konteynır Kentte ve Kayısı Araştırma  Enstitüsü Müdürlüğü Çadır Kentte  ''Sporun İyileştirme  Gücü'' etkinliği düzenlendi. 
Etkinlikle ilgili konuşan Türkiye Oryantiring  Federasyonu Başkanı Prof Dr.  Tekin Çolakoğlu, “Bu zor  günlerde spor ve hareketli yaşam birçok önem arz etmektedir. Oryantiring Sporu gerek teknik çalışmayla bedeni çalıştırdığı kadar taktik çalışmalarla da zihni çalıştırmaktadır. Bu dönemde çocuklara sporsal aktiviteler önerilmeli ve gelişimleri spor ile birlikte desteklenmelidir. Çocuklar ve gençler Beden ve Zihin Mekanizmaları'nın birlikte çalıştırılabileceği egzersizlere yönlendirilmelidir. Bu egzersizlerden biride Oryantiring'dir. Bizlerde Türkiye Oryantiring  Federasyonu olarak ''Sporun İyileştirme  Gücü'' Etkinliği adı altında  faaliyetimize deprem bölgesinde devam ediyoruz. Oryantiring Sporu  birçok Fizyolojik Yararı da beraberinde getirmektedir. Bunlar Temel Motorik Özellikler diye adlandırılır. Temel Motorik Özellikler; Kuvvet, sürat ve dayanıklılık parametreleridir. Kısa zamanda doğru kararlar verebilmeleridir.  Bu parametreler çocukluk döneminde geliştirilmeye başlanırsa, çocuk yaşıtlarına oranla, hem Fizyolojik hem de Psikolojik bir gelişmeyle fark yaratacaktır. Aynı zamanda sosyal ilişkileri gelişecek ve farklı bakış açılarıyla olayları değerlendirecek , problemler karşısında Pratik Düşünme Kabiliyeti  kazanacaktır. Bir hobi olarak başlanan Oryantiring  Sporu'yla belki de ileriki zamanların şampiyonları ve başarılı milli sporcuları yetişecektir” dedi.
Türkiye Oryantiring  Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Muhammet Kemal Gülşen ise, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.