Orta sınıf kalmadı

Fiyatlar arttıkça arttı. Tüketicinin belini büken faturalar her geçen gün artarak vatandaşın belini büküyor. Salgının yaşattığı mağduriyetlerin halen devam ettiğini belirten vatandaşlar, adil bir dağılım olmadığından dolayı orta sınıf vatandaşın kalmadığını, kira ve faturaların yükselmesinin de huzursuzluğa neden olduğunu söylediler.

Orta sınıf kalmadı

Ekonomi düzensiz

Hem vatandaş hem de esnaf, ekonominin düzensiz olduğunu ve aldıkları ürünlere sürekli gelen zamlardan dolayı tepkilerini dile getirerek, esnaf ve vatandaşın rahat bir nefes alması için yetkililerin acilen ciddi bir adım atması çağrısında bulundu. Vatandaşlar, yaşanan salgın ve kriz nedeniyle zenginlerin daha zengin, fakirlerin daha fakir olduğuna dikkat çekiyorlar. Neredeyse her gün fiyatlarda fahiş bir şekilde artışlar yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, bu durumun vatandaş üzerinde ciddi bir şekilde etki bıraktığını ifade ediyorlar.

Öğrencinin yüksek kira sınavı

Son aylarda özellikle gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarıyla ön plana çıkan pahalılık artık hayatın hemen her alanında kendini acı bir şekilde göstermeye başladı. Covid 19 nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte kiralık konut talebi arttı. Başta İstanbul'da olmak üzere tüm Türkiye'de, kiralık konut fiyatlarında büyük bir artış yaşandı. Artan ev ve kira fiyatları en çok üniversite öğrencilerini etkiledi. Türkiye genelinde konut kiraları fahiş fiyatlar üzerinden artışını sürdürürken, öğrenci ve vatandaşlar bu soruna acil müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.