Orta hasarlı evlerde oturanlar hırsızlık riski altında!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan orta hasarlı bir siteye hırsızlar dadandı. Durumdan şikayetçi olan site sakinleri can ve mal güvenliklerinin olmadığını belirterek yetkililerin duruma çözüm bulmasını talep etti.

Orta hasarlı evlerde oturanlar hırsızlık riski altında!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da, birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Depremlerin ardından yapılan hasar tespit sonuçlarına göre bazı vatandaşlar orta hasarlı binalarda tekrar yaşamaya başlarken, bazıları ise dairelerini boşaltıp, kapı ve pencerelerini çıkardı. Durumu fırsat bilen hırsızlar, orta hasarlı binaları hedef haline getirdi. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bağlı Temelli Caddesinde bulunan bir site depremlerde orta hasar aldı. Sitede bulunan bazı vatandaşlar evlerini boşaltıp pencerelerini sökünce, hırsızlar bu durumu fırsat bilerek binalara dadandı.

Can güvenliğimiz yok

Depremlerde sitede bulunan binaların orta hasar aldığını ifade eden site sakini, bazı dairelerin boşaltılmasını fırsat bile hırsızların, binadaki elektrik kablolarını çaldığını söyledi. Site sakini şunları söyledi: “Apartmandaki kimi kişiler kapı penceresini söküp gittiler. Kimileri de bizim gibi kira fiyatları ve çaresizlikten oturmak zorundayız. Şimdiye kadar oturduk ama hırsızlar yüzünden korku içinde oturuyoruz. Can güvenliğimiz yok. Bundan birkaç ay önce apartmana yine hırsız girmişti ve apartmandaki elektrik kablolarını çalmışlardı. Yıkılacak dendi ama ilk söylenen şeylerin hepsi havada kaldı. Hırsızlar için önlemlerin artmasını istiyorum kendi evimizde oturamaz durumdayız.”