Orta hasarlı binalarda belirsizlik sürüyor 'Raporlar Onaylanmıyor'

6 Şubat tarihli depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Malatya'da birçok bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. Deprem bölgesinde, enkazların kaldırılması ve tehlike arz eden binaların yıkımı sürerken orta hasarlı binalar ile ilgili belirsizlik hala devam ediyor. Depremden etkilenen diğer illerde güçlendirme raporu belediyeler tarafından kabul edilirken Malatya'da vatandaşlar, orta hasarlı binalar için yüksek ücretlerle performans analizleri yaptırdıklarını ancak, belediyelere sunulan performans analiz raporlarını onaylanmadığı iddiasında bulundular. 

Orta hasarlı binalarda belirsizlik sürüyor 'Raporlar Onaylanmıyor'

Orta hasarlıların durumu ne olacak?

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da, birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Depremler sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit sonuçlarına göre kent genelinde 2 bin 500 bina orta hasarlı ve güçlendirilebilecek durumda. Ancak orta hasarlı binaların durumu depremden bu yana tartışma nedeni olmaya devam ediyor ve orta hasarlı bina sahipleri belirsizliği tepkiyle karşılıyor. Sesini duyuramayan orta hasarlı bina sahipleri, artık soruna kesin bir çözüm bulunmasını istiyor. 

Yapı sahipleri yardımlardan faydalanamıyor

Orta hasarlı bina sakinleri, evleri yıkılan vatandaşların kira ve konteynerlerden faydalandıklarını ancak orta hasarlı yapı sahiplerinin, herhangi bir haktan faydalanamadıklarını ve derdini anlatacakları muhatap bulamadıklarını dile getirdiler.  Sorunlarını sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gündeme getirmeye çalışan orta hasarlı yapı sahipleri, evlerine güçlendirme yapamadıklarını, yüksek kiralardan dolayı ev bulamadıklarından mağduriyet yaşadıklarını savundular.