Orta hasarlı binalara ne olacak devlet yıkacağız diyor ev sahipleri güçlendiriyor

6 Şubat'ta yaşanan depremler ağır hasar alan Malatya'da orta hasarlı binaların akıbeti belirsizliğini korurken, Emekli Jeoloji Profesörü Mehmet Önal, orta hasarlı binalar için acil çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Önal, Cumhurbaşkanı, Bakan Mehmet Özhaseki ve Malatya Valisi Malatya'daki orta hasarlı binalar yıkılacak'' açıklamalarına rağmen, sitelerde çok sayıda dairesi olanların güçlendirme kararı aldırıp 12-14 katlı binaları güçlendirme peşinde olduğunu söyledi. 

Orta hasarlı binalara ne olacak devlet yıkacağız diyor ev sahipleri güçlendiriyor

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da, birçok yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Depremler sonrası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit sonuçlarına göre kent genelinde 2 bin 500 bina orta hasarlı ve güçlendirilebilecek durumda. Ancak orta hasarlı binaların durumu depremden bu yana tartışma nedeni olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve Malatya Valisi ''Malatya'daki orta hasarlı binalar yıkılacak'' yönünde açıklamalarda bulunurken, Emekli Jeoloji Profesörü Mehmet Önal, sitelerde çok sayıda dairesi olanların güçlendirme kararı aldırıp 12-14 katlı binaları güçlendirme peşinde olduğunu iddia etti. 

Prof. Dr. Önal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanı, Bakan Mehmet Özhaseki ve Malatya Valisi ''Malatya'daki orta hasarlı binalar yıkılacak'' diye demeç verdiler. Buna rağmen, sitelerde çok sayıda dairesi olanlar güçlendirme kararı aldırıp 12-14 katlı binaları güçlendirme peşindeler. Olacak artçı depremlerde güçlendirilmiş binalar hasar görürse, yine zarar görecek vatandaş olacak. Ülkemizi yönetenler bu konuya acil bir çözüm getirsin” ifadesini kullandı.