Orta hasarlı binada güvenlik sorunu artıyor!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan orta hasarlı bir siteye hırsızlar dadandı. Binaya sopa ve keserle girebilen site sakinleri, hırsızların elini kolunu sallayarak dolaştığını dile getirerek yetkililerin duruma çözüm bulmasını talep etti.

Orta hasarlı binada güvenlik sorunu artıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, orta hasarlı binalar hırsızların meskeni haline geldi.

Orta hasarlı binalar tehdit altında! 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Fahri Kayahan Caddesi üzerinde bulunan bir sitede, kombiden elektrik kablolarına kadar her şey çalınırken, hırsızlar kapılarını kıramadıkları dairelerin duvarını deldi. Binaya girerken sopa veya başka aletler taşımak zorunda kalan site sakinleri, orta hasarlı binalarda güvenliğin sağlanamadığını ifade etti.

Orta hasarlı binalar tehdit altında! 

Orta hasarlı binalarda can güvenliğinin olmadığını ifade eden site sakini Sevgi Bağlar,“Bizim en büyük sorunumuz bir sonuca varılamaması. Evlerinde kalanlar var ama can güvenlikleri yok. Evleri pahasına canlarından mı olsunlar? Biz artık bir sonuca varılmasını istiyoruz.Hırsızı geçtik, binadan ceset çıktı. Daha ne yaşayalım, evlerimiz için canımızı mı verelim? Ev kiraları ortada kimse çıkamıyor? Diğer bloğun durumu ortada duvarları kırmışlar, komşularımız kapılarına demir takmışlar. Herkes kendi çabasıyla bir şeyler yapıyor. İçeride hırsız olabilir diye aşağıdan yukarıya çıkarken keserle demirlere vuruyorlar. Bıçak taşıyorlar”dedi.

Orta hasarlı binalar tehdit altında!