Orta hasarlı bina sahipleri dikkat 

6 Şubat'ta yaşanan depremler ağır hasar alan Malatya'da orta hasarlı binaların akıbeti belirsizliğini koruyor. Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 'Orta hasarlı binaların durumunu bakanımız Malatya'da açıklayacak. Malatya'mız için çözüm niteliğinde kararlar alınmıştır' dedi.

Orta hasarlı bina sahipleri dikkat 

Kahramanmaraş depremlerinde yıkıcı hasar alan iller arasında yer alan Malatya’da yerinde dönüşümün ilk adımı Cumartesi günü Malatya Bakırcılar Çarşısı’nın yerinde atılacak. Ak Parti Malatya milletvekilleri; Bülent Tüfenkci,  İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ve Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan Ankara’da Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki başkanlığında yapılan toplantıya katıldılar. 

Toplantı sonrası paylaşımda bulunan Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, orta hasarlı ev sahibinin merakla beklediği açıklamanın cumartesi Malatya’da bakan tarafından açıklanacağını söyledi. Tüfenkci, "Çarşı merkezimizin temelini atıyoruz. Öncelikle çarşı merkezinin, Bakırcılar Çarşısı'nın olduğu yeri ve çevresini kapsayacak şekil- de, bir bölümünün temelinin atılması, hazırlığı yapılan diğer yerlerde de çalışmalara başlanması kararı hayata geçirilmiştir. Yine mevcut şehir merkezi planına Niyazi Misri, İstasyon ve Fuzuli'nin de eklenmesi için Sayın Bakanımıza talebimizi ilettik. Toplantıda ayrıca yerinde dönüşüm ve orta hasarlı binaların durumunu da konuştuk. Sayın Bakanımızın bir kaç gün içerisinde Malatya'mıza yapacağı toplantıda bu konular da karara bağlanacak” dedi.