Orman yangınlarına dikkat

Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilde meydana gelebilecek olası yangınlarda can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Orman yangınlarına dikkat

Son günlerde artan orman yangınları ile ilgili açıklamada bulunan Malatya Orman İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, yangınların çoğunun dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığını kaydederek vatandaşların dikkatli davranmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kalaylı, "Bilindiği gibi özellikle Akdeniz bölgesinde meydana gelen orman yangınları hepimizi derinden üzmektedir. Yangınların geniş alanlara yayılması sebebiyle pek çok yerleşim yeri yanarak zarar görmüş, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce hayvan telef olmuş ve yüzbinlerce ağaçla birlikte yangının devam ettiği alanlardaki doğal yaşam büyük oranda zarar görmüştür.” diye anımsattı.

Aynı durumların Malatya'da da yaşanmaması için özellikle orman bölgelerinde yaşayan vatandaşları orman yangınları konusunda daha dikkatli davranmaya davet eden Kalaylı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaz mevsimi olması dolayısıyla piknik yapan vatandaşlarımızı özellikle ormanlık alanlarda ateş yakmamaları, ateşli piknik yapmak isteyenlerin bu konuda izin verilmiş mesire alanları ve tabiat parklarında yapmaları konusunda bir kez daha uyarıyoruz. İzin verilmiş alanlarda ateşli piknik yapanların ise yaktıkları ateşi mutlaka su ile söndürmelerini ve alanda bırakılan cam, şişe kâğıt gibi yangına sebebiyet verecek nitelikteki malzemeleri de usulüne uygun bir şekilde toplamalarını istirham ediyoruz. Unutmayalım ki ormanlar hepimizin ortak değeridir. Yanması halinde ise eski haline gelmesi için onlarca yıl geçmesi gerekmektedir."