Ören Mahallesi'ne İçme Suyu Müjdesi: 3 Bin 600 Metrelik Hat Geliyor...

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi'ndeki deprem konutlarına 3.600 metre içme suyu hattı inşa ediyor.

Ören Mahallesi'ne İçme Suyu Müjdesi: 3 Bin 600 Metrelik Hat Geliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesi Ören Mahallesi’nde deprem konutlarına yönelik içme suyu çalışmaları yürütüyor.

Proje kapsamında 3.600 metrelik içme suyu hattının yapılması planlanan bölgede, şu ana kadar 1.200 metrelik kısım tamamlanmış durumda.

Ören Mahalle Muhtarı Aydın Kaya, su sorununun çözülmesi adına yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, “Mahallemizde daha önce yeterli su alınamıyordu, ancak yeni yapılan sondajlar sayesinde temiz suya ulaşıldı. 300 tonluk depo da yapılarak evlerimize su sağlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Mahalle sakini Erdoğan Durmuş ise yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Deprem sonrası hızlı bir süreçle ilerleme kaydedildi. Konutlarımız hızla yapılıyor ve MASKİ de her zaman yanımızda oldu. Bu yıl evlerimize taşınmayı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, çalışmaların hızla sürdüğünü ve 300 tonluk su deposunun inşasına başlandığını belirterek, "Amacımız halkımıza en hızlı ve güvenilir şekilde hizmet vermek. Deprem konutlarımızın su hatlarını eksiksiz bir şekilde tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.