Önemli yatırımlara imza attık

AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen 'Halk Günü'nde konuşan AK Parti Malatya milletvekili Hakan Kahtalı, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret ettiklerini söyledi. Kahtalı, pandemi sürecine rağmen 2021 yılında Malatya'da sağlıktan, ulaşıma, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti.

Önemli yatırımlara imza attık

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve teşkilat üyeleri ile birlikte AK Parti Malatya İl Başkanlığında düzenlenen 'Halk Günü' buluşmalarına katıldı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, uzun süredir ara verilen 'Halk Günleri' yeniden başladıklarını, vatandaşların sorunlarını her hafta bir milletvekiline anlatacaklarını kaydetti. 

Sorunlarla ilgileneceğiz

Halk günü öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milletvekili Kahtalı, bundan sonra il başkanlığımızın takdiriyle her hafta bir milletvekilinin vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenmek için gayret edeceğini dile getirdi. Yapılan yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Kahtalı, pandemiye rağmen önemli yatırımlara imza attıklarını anlattı. 2021 yılının önemli bir yıl olduğunu vurgulayan Kahtalı, "Hakikaten 2 yıldır içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sıkıntılı süreçler yaşadık. Tabii tüm dünyada yaşandığı gibi ülkemizde de yaşandı. Allah’a şükürler olsun sağlık altyapımızın sağlam olması, pandemiyi en az zararla atlatmayı da Allah bize nasip etti. Bu anlamda bugüne kadar yapılan yatırımlarda sadece sağlıkta değil bütün yatırımlarda Cumhurbaşkanımız vizyonu ortadır" dedi. 

3. Organize Sanayi yapılıyor 

Kahtalı, Malatya sanayisinin önemli bir yol kat ettiğine dikkat çekerek "Malatya’mız hem tarımda hem de sanayide önemli bir kent, 3. Organize Sanayimiz yapılıyor ve şu anda yapımına başlandı. Diğer kamulaşma alanları da bittikten sonra oradaki istihdam sayımızı da 25 binden 40 bine çıkartmış olacağız. Bu anlamda bütün milletvekili arkadaşlarımızla, il başkanımızla bütün talepleri Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz. Şu anda kadar ne kadar talep götürdüysek şimdiye kadar hiçbirini ret etmedi. Destek verdi ve bakanlarımıza gereken talimatları verdi. Malatya’mızda bu anlamda kalkınmasını sürdürüyor. Yine Organize Sanayi Bölgemizde 80 bin metreküp kapasiteli arıtma tesisinin inşaatı devan ediyor. Allah nasip ederse o da bu yılın sonunda faaliyete geçmiş olacak. Kızılay Barınma Sistemleri Fabrikasını kurduk. Yıllardır atıl vaziyette duran Vagon Onarım Fabrikasını daha etkin bir hale dönüştürerek, Kızılay’a verdik. Kızılay’da Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük üretim tesisini ortaya koydu. O da Allah’ın izniyle yakın bir tarihte faaliyete girecek"  diye konuştu. 

Kayısı değer kazandı

TMO’nun kayısı almasıyla beraber kayısının değer kazandığını vurgulayan Kahtalı, "Kayısı çiftçimizin yüzünü güldürdü. Özellikle geçen yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımıyla beraber kayısımızın bir sahibi oldu. Kayısının değeri ihracatçının iki dudağı arasında olmadı ve olmayacakta herhangi bir sıkıntı olduğunda TMO kayısının tamamını alacak güçtedir. 2 tane lisanslı depo yaptık, bu lisanlı depolarla birlikte de çiftçilerimize önemli destekler verdik. Biz 2021 yılında tarımsal desteklemede 105 milyon lira hayvansal destekleme kapsamında da 36 milyon lira olmak üzere diğer yatırım bedelleriyle birlikte toplamda 145 milyon lira tarımsal ürünlerimize ve hayvansal yatırımlarımıza destek verdik. Yine 2021 yılında TARSİM olarak çiftçilerimizin hasarını karşılamak için 108 milyon hasar ödemesi yaptık" şeklinde konuştu. 

Teşviklerin uzatılması önemliydi

6. Bölge teşviklerinin bir yıl uzatıldığını anımsatan Kahtalı, "Bu çok önemli bir şey çünkü hem yatırımcının hem de sanayicinin önünü açan bir teşviktir. Allah’a şükürler olsun şu anda Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmak isteyen, çok sayıda müteşebbisimiz var. Biz artık onlara arsa temini yapmada zorlanır duruma geldik. Şükürler olsun 6. Bölge Teşviki bir yıl daha uzadı ve bu bizim için çok önemliydi" dedi.

En önemli proje 'Kuzey Çevreyolu'

Kahtalı, yapılan yatırımlara da kısaca değinerek şu ifadelere yer verdi; "Fırat Kalkınma Ajansı ile desteklemelerimiz devam ediyor. Buradaki cazibe merkezlerini destekleme kapsamında proje bütçesi 368 milyon lira olan yatırımın 221 milyon lirasını yatırımcımıza hibe olarak vermiş olduk. Gençlik ve Spor anlamında da Malatya’mıza çok önemli yatırımlar yaptık. Ama bunlardan önemlisi de Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hürriyet Parkının hemen yanına çok güzel bir kütüphane yapıyoruz. Gerçekten burası Malatya’nın belirli noktalarından biri olacak. Bu da Malatya’mız ve gençlerimiz için çok önemli bir adımdır. İnanın saymakla bitiremeyeceğim işler var. Ulaştırma anlamında bizim en önemli projemiz Kuzey Çevreyoludur.  Bununla ilgili de 53,5 kilometrelik kısmının 26,5 metresinin açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. Buraların kamulaşma bedelleri vardı.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, acele kamulaştırma bedeli çıkararak, oradaki hak sahiplerinin parası hesaplarına yattı. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlanması planlanıyor. Yeni hava terminali yapılıyor. 2,5 milyon kapasitesi olan bir terminal, 200 milyonluk bir yatırımla inşallah o da bu yılın sonu itibariyle hizmete girmiş olacak."