Okuma seferberliği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen, 'Okuma Yazma Seferberliği' Malatya'da başladı.

Okuma seferberliği başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Okuma Yazma Seferberliği” programı çerçevesinde Battalgazi ilçesi Hidayet Mahallesinde bulunan evlerdeki kursiyerler ziyaret edildi.

Herkes mutlu olacak

Proje başlangıcından itibaren projenin içinde yer alan ve projeyi sahiplenen Malatya Valisi Ali Kaban’ın eşi Neriman Kaban, okuma yazma bilmeyenleri okuma yazma öğrenmeye davet ettiklerini, hatırlatarak projenin önemine değindi. Kaban, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşlerinin himayelerinde programlanan okuma yazma kursları bugün başladı. Bugün ilk olarak sizinle başlıyoruz. Sizi kurslarımıza davet ediyoruz. Bilmiyorum daha önce böyle bir kursa katıldınız mı ama pazartesinden itibaren Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak başlayacak kurslarımızda sizleri aramızda görmek istiyoruz. Evdeki kursiyerlerimizdeki ilk kursiyerimiz. Müyesser hanım oldu. Bugüne kadar şartların uygun olmamış okumaya fırsat bulamamış kişilerin okuma yazma öğrenmesi projenin amacıdır. Özellikle bayanlar bu konuda mağdur onlara yeniden bu hizmetten faydalanmak için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve eşleri hanımefendinin başlatmış olduğu çok güzel bir proje. Biz de elimizden geldiğince hem ikna edeceğiz. Hem projenin devamını sağlayacağız. Bırakmalarını fırsat vermeyeceğiz. Sizde mutlu olacaksınız, çocuklarınızda mutlu olacak. Hep beraber bu yarışın içerisine İnşallah gireceksiniz” dedi.

Okuma-yazma belgesi verilecek

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ise, “Kursu bitirenler birinci kademe okuma yazma belgesi alacaklar. Ondan sonra da ikinci kademe için de eğitim vereceğiz. Yani daha sonra kursiyerlerimiz ilkokuldan mezun olacak resmi diplomasını alacak. Pazartesi günü de inşallah bu kurslarımızı okullarımızda da başlatmış olacağız. Sayın Valimiz ve hanımefendiler katılımıyla okullarımızda programı başlatmış olacağız.  Bu kampanya çerçevesinde Gerekirse bir öğrenci dahi olsa o öğrenciye bir öğretmen görevlendirebiliyoruz. Bunu taşrada özellikle okullarımızın olmadığı küçük yerleşim yerlerinde yapıyoruz. Öğretmen olmadığı zaman ücretli öğretmen veya emekli öğretmenlerimizi de görevlendirebiliyoruz. Nerede kursiyer varsa orada en yakın okulumuz, halk eğitim merkezimiz, olmadı evlerde ve camilerde dahi eğitim verebileceğiz. Bir kişi de olsa her yer okul mantığıyla hareket edeceğiz Bu kursumuz çok uzun sürmeyecek Mayıs ayı içerisinde okuma yazma kursu sona erecek. Siz de inşallah okumaya başlayacaksınız. Ondan sonra da okumaya devam edeceksiniz” diye konuştu.

Okula bir gün gitmiştim

Kursiyerlerden Müyesser Erdoğan (54), “Ben okuyup doktor olmayacağım. Köydeydik. Babamlar okutmadı okula bir gün gittim, bir daha gitmedim. Kardeşlerim okudu ama beni göndermediler. Şuanda okumayı öğrenmeye de çalışacağım. 4 çocuğum var üniversite. Okuyan çocukların var bir oğlum veteriner. Bir oğlum komiser yardımcısı.  Allah razı olsun zahmet etmişsiniz” ifadesinde bulundu. Haber-Foto: Süveyda Keskin- A.Vahap Kaygusuz