Okullarımızı bölmeyin

Çilesiz Mahallesinde bulunan Beydağı Anadolu Lisesi ve Selahattin Eyyübi İlkokulunun bulunduğu alana, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu yapılacağı öne sürüldü. Bu duruma tepki gösteren mahalle muhtarı Veysel Özfındık, 'Mahallemizde anaokulu yok ama okulların içerisinde anasınıfları var onlar da mahallemiz için yeterli. Milli Eğitim okullarımızı bölüp anaokulu yapacağına gençlerimizin sportif faaliyetlerini aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı spor tesisleri yapsınlar' dedi.

Okullarımızı bölmeyin

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Çilesiz Mahallesinde bulunan Beydağı Anadolu Lisesi ve Selahattin Eyyübi İlkokulunun bulunduğu alanın bölünerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından anaokulu projesi yapılmasına, mahalle sakinleri, okul aile birliği ve mahalle muhtarı tepki gösterdi. 

Çok amaçlı spor tesisleri yapsınlar

Konuyla ilgili konuşan Çilesiz Mahalle muhtarı Veysel Özfındık, mahalle içerisinde anaokulunun bulunduğunu, mahallenin anaokuluna ihtiyacı olmadığını belirterek, "Mahallemizde şundan dolayı ihtiyaç yoktur.  Mahallemizin yüzde 80'i memur, memurlar çocuklarını sabah bırakıp akşam alacakları kreşlere götürüyorlar. Buradaki ana okullardaki sistem sabahtan öğleye kadar. Bundan dolayı veliler çok göndermiyorlar. Beydağı Anadolu Lisesine, 7-8 bin öğrenci talebi oluyor, kayıt olmak için, yaklaşık bin 500 öğrenci eğitim görüyor. Biz, Beydağı Anadolu Lisesi ve Selahattin Eyyübi İlkokulunun içerisine anaokulu yapılmasını istemiyoruz.  Gençlerin nefes alacağı alan lazım. Milli Eğitim gençlerimiz için bir şey yapmak istiyorsa, çok amaçlı spor alanları yapsınlar. Bizim istediğimiz burada eğitim alanı için ayrılan 50 dönümlük bir alanımız var. Madem anaokulu yapmak istiyorsa buraya yapsınlar. Boş alan var oraya yapsınlar. Öğrencilerinin nefes alacağı alanı kapatmasınlar. Biz yetkililerle görüştük, bize tarar sağlayacağını söylediler bu şekilde bize hiçbir yarar sağlamaz. Mahallemizde anaokulu yok ama okulların içerisinde anasınıfları var onlar da mahallemiz için yeterli. Milli Eğitim Okullarımızı bölüp anaokulu yapacaklarına gençlerimizin sportif faaliyetlerini aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri çok amaçlı spor tesisleri yapsınlar" diye konuştu.