Okullarda cep telefonu kararı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda cep telefonu kullanmalarını engellemek için önlemler alacaklarını açıkladı.

Okullarda cep telefonu kararı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin 2023-2024 eğitim- öğretim yılında 'önlük' giyeceği tartışmalarıyla ilgili, "Öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" dedi.

Öğretmenlerin önlük giymeleri teşvik edilecek

Bakan Tekin, öğretmenler odası buluşmalarında öğretmenlerin önlük giymelerinin teşvik edilmesi konusunun gündeme geldiğini kaydederek, "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz" diye konuştu. Velilerin ders saatinde okula girişleriyle ilgili önlemlerin alınması gerektiğini belirten Bakan Tekin, okul müdürlerinin veli toplantılarını ders dışındaki saatlerde yapmalarını sağlayacak şekilde planlamasını istedi.

Sınıflarda cep telefonu bulundurulması doğru değil

Dijital bağımlılıkla mücadele kapsamında okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Tekin, öğrencilerin derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve dijital cihazlarla sınıfa girilmemesi konusunda önlem alınacağını belirterek, "Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil" ifadelerini kullandı.