Okul biran önce yapılsın

Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi Muhtarı Celal Demirtaş, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören ve yıkılması kararlaştırılan, 7 derslik 240 öğrenci kapasiteli Ziya Gökalp Ortaokulunun yerine yapılacak okulun bir önce yapılması talebinde bulundu.

Okul biran önce yapılsın

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi Kiltepe Mahallesi Okullu Sokakta bulunan 7 derslikli 240 öğrenci kapasiteli Ziya Gökalp Ortaokulu Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen depremde zarar görmüş ve yıkılması kararlaştırılmıştı. Mahalle muhtarı Celal Demirtaş, öğrencilerin taşımalı sistemle okullara gitmesini istemediklerini belirterek, hayırseverlerin yardımıyla birlikte şubat tatiline kadar okulun tamamlanmasını talep etti.

Taşımalı sistem istemiyoruz

Demirtaş,  muhtar olduktan sonra okulun ihtiyaca cevap vermediğini, fiziksel olarak yetersiz olduğunu resmi kurumlara, ilettiğini ifade ederek, "Depremden zarar gördüğünü mühendisler açıklamış bulunmaktalar. İhale sürecinde buranın yıkım kararı alındı. Allah nasip ederse burası yıkıldıktan sonra, Malatya valiliğimizden, hayırsever işadamlarımızdan talebimiz olacak. Talebimiz, yıkılan okulumuzun yerine biran önce okul yapılmasıdır. İl ve ilçe müdürlerinin buraya gelip, durumu yerinde incelemesi ve buraya yeni bir okulun yapılması gerekiyor. Çocuklarımızın taşımalı sistemle okullara gitmesini istemiyoruz. En azından Şubat tatiline kadar okulumuzun yapılıp halkımızın istifadesine sunulmasını talep etmekteyiz. Buradaki bütün öğrenciler, başarılı öğrencilerdir. Yılın öğretmeni bu okuldan seçilmiştir. Cumhurbaşkanımızın projesi kapsamında ödülünü almıştır. Bizler iyi öğrenciler yetiştirmek için, kötü anılmamak için eğitime değer verilmesini istiyoruz. Bu nedenle hayırsever işadamlarımıza buradan çağrıda bulunmak istiyoruz, okulumuza el atın. Burayı yaptıran kim olursa kendisinin ismi verilmek kaydıyla ve Malatya valimizin görüşleri doğrultusunda ismini kullanabilir. Burası Ziya Gökalp ortaokulu olarak biliniyor ama Ziya Gökalp ilkokulda mevcut. Orası Ziya Gökalp olarak kalır, burası da hayırseverin kendi ismi ile yapılan bir okul olarak anılır inşallah" dedi.  Ziya Gökalp Ortaokulu'nda 7 derslikte 240 öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Demirtaş,  "Derslik sayısı yetersizdi. Bu nedenle bazı öğrenciler çevre okullara gitmek zorunda kalıyorlardı. En yakın ve en iyi okul sloganıyla derslikleri fazlaştırılmış bir okul yapılmasını, mahalleli adına talep ediyorum" diye konuştu.