Öğretmenlerin psikolojisi iyi olmalı
Malatya Eğitim-Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, deprem bölgesinde görev yapan çalışanlar için sosyal yaşantıları için alan açılması konusunda değinerek, öğretmenlerin psikolojisinin iyi olması gerektiğini söyledi.
Malatya Eğitim-Sen Şube Başkanı Nevzat Millioğulları, KESK üyeleri ile tanışma toplantısında bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı.
Millioğulları, yaptığı açıklamada, “Eğitim-Sen ve KESK'e bağlı bütün şubelerin yönetim kurulu olarak bir toplantıya katılacağız. Birlikte bu mücadeleyi yürütürken nelere önleyeceğiz? Neleri göz önüne alacağız? O amaçla toplandık. Öğretmenlerin içinde bulunduğu psikoloji. Ama şunu da biliyorum. Öğretmenlerin içinde bulunduğu bu psikolojiyi yerel yöneticilerin hallettiği bir durum değil. Çünkü bölgesel bir yıkıntı oluşmuş. Bu bölgedeki bütün yöneticiler dahil aynı psikolojinin içinde ama öğretmenlerin ayrı bir yanı var. Yaşamı tekrar canlandırmaları gerekiyor. Canlandırmaları için de kendi psikolojilerinin iyi olması gerekiyor. Burada asıl çözüm erktededir. Yani siyasal erktedir. Genel merkezdedir. Hükümetler burada sorunun çözülmesi gerekiyor. Valiliklerin ya da milli eğitim müdürlüklerinin değil. Onlar sadece üstten alınan kararların uygulayıcılarıdır. Ama sadece öğretmenler için demiyorum” ifadelerini kullandı.
Dünyanın asıl sorunu paylaşmak
Millioğulları, deprem bölgesinde çalışanların sosyal yaşantılarına alan açılmasını talep ederek, psikolojilerinin düzelmesi için önemli olduğunu vurguladı. Millioğulları, dünyanın asıl sorununun paylaşmak olduğunu söyleyerek, “Deprem bölgesindeki bütün çalışanların bu mağduriyetlerini bir nebze de olsa bu bölgede birkaç yıllığına, bu insanlara, ister ekonomik olur, isterse olur, başka bir yönden yardım yapılmalı. Hatta mümkünse bu insanların sosyal yaşantılarına biraz alan açılmalı ki. Psikolojileri düzelsin. Bunu yapabilirsek hem Malatya ili için canlanma oluşur, hem de çalışanlar için bir canlanma oluşur. Bizim yeni yönetim olarak hedeflediğimiz şu arkadaşlar. İnsanları öncelemek. Bizim alandaki çalışanlarımızın günlük hayatına dokunabilmek. Biz günlük hayata dokunabildiğimiz sürece var olacağız. Çalışma hayatında var olacağız. Ama şunu da söyleyeyim. Yani tarihten bugüne üreten ve üreten arasındaki çelişkiyi çözmek lazım. Dünyanın üretimle ilgili sorunu yok. Dünyanın asıl sorunu paylaşmak biz eğitimcilerde hak ve adaleti öğretiyorsak kendi hakkımızı aramayı bileceğiz” diye konuştu.