Öğretmen sayımız yeterli

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 17 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı için okullarda tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, 'Bugün itibarıyla öğretmen açığımız yoktur ve yeterlidir' dedi.

Öğretmen sayımız yeterli

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan akademik takvime göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. Eğitim öğretim yılının başlaması öncesinde yapılan çalışma ve hazırlıkları değerlendiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenlerin 3 Eylül tarihinde seminer çalışmalarına başladığını1,5 ve 9. sınıf öğrencilerinin de uyum çalışmaları kapsamında 10 Eylül tarihinde sınıflarıyla buluşacaklarını söyledi. Tatlı “Uyum eğitimlerindeki maksadımız şudur; 1-5 ve 9. sınıflarda ki çocukların derse başladığı andan itibaren bir haftalık süre içerisinde yeni geldikleri ortama adapte olmalarıdır. 5 ve 9. sınıflarında ve çocukların ise yeni okullara geldiği fiziki mekânların değiştiği, kurumlar öğretmenlerin değiştiği kurumlar ders başlamadan önce çocukların ortama adaptasyonları sağlamak için öngörülen bir süreçtir” dedi.

Onarımlarını yaptığımız okullar tamamlandı

Tatlı, “İlimizde öğretmen hareketliliğimiz tamamlandı. Özür grubu atamalarımız tamamlandı. İkinci özür grubu başvuruları açıldı. Bugün itibarıyla öğretmenler açısından bizim tolere edemeyeceğimiz herhangi bir açığımız yoktur. Öğretmenlerimiz yeterlidir. Hatta norm fazlası öğretmenlerimiz var.  Okullarımız eğitim ve öğretime hazır haldedir. İnşaatı devam eden ama bu yıl faaliyete geçmesini planladığımız 1-2 okulumuzda 1-2 haftalık bir gecikme yaşanabilir. Zaten mevcut okulları taşıyacağımız için bir sıkıntı yaşamayacağız. Onarımlarını yaptığımız okullar tamamlandı. Küçük temizlik işleri var. Onları da önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak, 2018-2019 eğitim öğretim yılı inşallah 17 Eylül sabahı ilköğretim haftasının kutlanması programı ile birlikte il genelinde başlatılmış olacak. Hem öğretmenlerimiz, hem öğrencilerimiz, hem fiziki mekânlarımız şuanda hazır haldedir” şeklinde konuştu.