Öğrencilerin ödül heyecanı

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinde bulunan Necatibey Ortaokulu'ndan mezun olup, Liseye Geçiş Sınavında (LGS)Türkiye'de ve Malatya'da derece yapan öğrencilere ödül verildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öğrencilerin ödül heyecanı

Liseye geçiş sınavı (LGS)'de Malatya'dan Türkiye birinciliği elde eden ve Malatya'da başarılı olan Necatibey Ortaokulu mezun öğrencilerine ödül verildi. Yeşilyurt ilçesi Çavuşoğlu Mahallesinde bulunan okulda gerçekleştirilen etkinliğe okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler, aileleri katıldı.

Okulumuz Türkiye birincisi ve ikincisi çıkarttı

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Ali Akbaş, eğitim noktasında her daim öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, “Yarınlarımızın umudu olan sevgili öğrenciler, cefakâr, vefakâr saygıdeğer veliler. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı hepinize ve hepimize hayırlı ve uğurlu olur inşallah. Amacımız, canınızdan çok sevdiğiniz öğrencilerimizi okula gönderdikten sonra, evlatlarımız en iyi şekilde işlemek, yetiştirmek, en iyi okullara göndermek ve topluma en iyi şekilde kazandırmaktır. Bunun bilinci içerisindeyiz ve bu bilinçle çalışmaya devam ediyoruz. Değerli veliler, bildiğiniz gibi bundan 3 yıl önce okulumuz Malatya Yeşilyurt Bölgesinde sondan üçüncü sıradaydı. Ama bugün, Malatya'da gerçekten çok şanslıyız. En iyi kadrolarla bunu bugün ispatladılar, Türkiye birincisi ve ikincisi okulumuzdan çıktı. Onlar oklumuzu en iyi seviyeye çıkarttılar. Bundan dolayı bütün öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum ve onlarında büyük bir alkışı hak ettiklerine inanıyorum" dedi. 

Her zaman çocuklarınızın yanında olun

Velilere seslenen Akbaş, velilerin, her zaman öğrencilerin yanında olması gerektiğini ifade etti.  Akbaş, "Canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarınız buraya gönderdikten sonra 'Hani nasılsa biz okula gönderdik, bundan sonrası Allah kerim' dememek lazım. Saldım çayıra, Mevla'm kayıra gibi olmamalıdır. Eğitimin yüzde 33'ü okul ve öğretmenler, yüzde 33'ü veliler, bana göre en önemli tarafı yüzde 33'üde çevredir yani arkadaş çevresi etkilemektedir. Bunun için çocuklarınızı okullara gönderirken mutlaka takiplerini yapın. Evet, öğretmenler üzerlerine düşeni yapıyor, en iyi şekilde çocuklarınızı yetiştirmeye çalışıyor ama veliler okulla irtibatını koparmamalı. Gerek arkadaş çevre boyutunda, gerekse okuldaki başarısı noktasında takibini yapmalıdır. Aslında töreni okulun açıldığı ilk gün yapmamız lazımdı ama öğrencilerimizi, gurur tablomuzu buraya çağırmayı uygun gördük. Valiliğimiz tarafından birinci olan öğrencimiz ödüllendirildi, bizde öğrencilerimiz karınca kararınca, okul aile birliği başkanımızın katkıları ve destekleriyle onları ödüllendirmeyi uygun gördük. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.