Öğrencilere gönüllü eğitim
6 Şubat tarihli depremlerden etkilenen illerden olan Malatya'da Teknokent konteyner merkezinde kalan depremzede öğrenciler, konteyner sınıflarda eğitim görüyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat'taki depremler sonrası Malatya'ya gönüllü olarak gelen öğretmenler, depremzede öğrencilerin eğitimlerini kadrolu öğretmenlerle birlikte yürütüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen illerden olan Malatya’da birçok bina yıkılırken yüz binlerce bina da ağır hasar aldı. Deprem bölgesi Malatya’da evleri yıkılan ve ağır hasar alan depremzede öğrencilerin, derslerinden geri kalmaması için TEKNOKENT konteyner yaşam alanında kurulan konteynerlerda eğitimleri sürdürülüyor.
Kadrolu ve gönüllü öğretmenler ders veriyor
Konteyner Kent Eğitim Merkezi Koordinatör Müdür Yardımcısı Mustafa Şeker, 966 öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin yanı sıra kente gönüllü gelen öğretmenler ile eğitimleri sürdürdüklerini söyledi. Şeker, “ Konteyner kentte 966 öğrenci eğitim görmekte. 28 milli eğitime bağlı kadrolu 7 tane konteyner içerisinde gönüllü, 10 tane de il dışından gelen gönüllü hocalarla eğitim veriyoruz” dedi.
966 öğrenciye hizmet veriyoruz
26 derslikte ders verdiklerini ifade eden Şeker, “ Hemen hemen bütün branşlardan derslerimiz var. Özellikle 8 ve 12.sınıflarda da kurslar açtık onlarla devam ediyoruz. 8. Sınıfta 72 öğrencimiz var. 12’inci sınıfta 23 öğrencimiz var. Toplamda 966 öğrenciye hizmet veriyoruz. 26 derslikte ders veriyoruz. Sınavlara yönelik olan kurslar haftanın 7 günü boyunca devam ediyor. Kaynaklar, ders kitapları, çantaları hepsi Milli Eğitim tarafından karşılandı” ifadelerini kullandı.
Eğitim sorunsuz bir şekilde devam ediyor
Mart ayından itibaren kurulan konteyner dersliklerde eğitim veren Türk Telekom Ortaokulunda İlköğretim Matematik Öğretmeni Miraç Yıldırım, eğitimlerin normal eğitim gibi devam ettiğini ve çocukların eksikliklerinin giderilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Yıldırım, “ Biz mart ayından itibaren görevlendirdik. Anasınıfından başlamak üzere lise son sınıfına kadar bilsem sınıfları, özel öğretim sınıfları dahil olmak üzere yaklaşık bin civarında öğrenci var. Çok büyük okul oldu burası. Sabah 8. 40’ta ders faaliyetleri başlıyor 16.50’ye kadar devam ediyor. Hafta sonu da destekleme kursları burada. Şuan eğitim sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Normal eğitim nasıl okullarda devam ediyorsa burada da devam ediyor. Hiçbir farklılık yok. 8. sınıflar sınava hazırlanıyorlar. Buradaki çocukların eksikliklerini giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yaklaşık bir buçuk aydan fazla burada gönüllü olarak çalışıyoruz” diye konuştu.
Türk Telekom ortaokulu Türkçe öğretmeni Erkan Argür ise “ Depremden sonra biz buraya gönüllü olarak geldik. AFAD idaresi ve kaymakamımız bizlere burada konteyner sağladı. 4 Mart itibariye açılan konteyner kentte derslere giriyoruz” dedi.
Diğer arkadaşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Van’dan gönüllü öğretmen olarak gelen Cihan Aydemir, kadrolu öğretmenlerle gönüllü öğretmenler işbirliği içerisinde çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “ Van’dan geliyorum. Milli Eğitim Bakanlığımızın bizi Malatya’ya görevlendirildiğinde kendim anaokulunda olduğum için çocukların bir nebze de dahi olsa yüreklerine dokunmanın beni mutlu edebileceğini düşündüm. Üç haftalık görevim var. Diğer arkadaşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Gönüllü olarak geldim
Deprem bölgesindeki çocukların gülümsemesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Aydemir, “ Gönüllü olarak geldim. Tecrübelerimi buradaki çocuklara aktarmanın onları mutlu edebileceğini düşündüm. Şuanda anaokulu ve ilkokul kademelerini ayrıca anaokulu ve ilkokuldaki velilerimize hizmet veriyorum. Psikolojik danışmanlık rehberlik veya veli görüşmeleri olarak. Risk durumundaki öğrencileri tespit etmek adına. Genelde şuanda yaptığımız durum ortamı gözlemleyip hangi alanlarda çocuklarımıza ihtiyaç var. O konuda rehberlik hizmetlerini sunuyorum. Çocukların gülümsemesinin bir parçası olmak mutluluk verici bir şey” diye konuştu.
Çocuklara da bir faydamız dokunsun
Gönüllü olarak Tekirdağ’dan geldiklerini ve çocuklara faydalarının dokunmasını kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni İzel Hilal Çığır, “ Gönüllü olarak geldik. Bize böyle bir fırsat verildi. Buradaki çocuklara da bir faydamız dokunsun diye geldim. Öğrenciler bir yandan tutunmaya bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Öğrenciler bir şekilde eğitim hayatlarına tekrar tutunmaya çalışıyorlar. Umarım başarılı olabilirler. Buradaki öğretmenlerde ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Bizlerin burayı görmesi ve buradaki çocuklara bir faydamızın olmasının fırsatının olması çok güzel oldu” dedi.