Öğrencilerden 8 bin kitap

Malatya Yunus Emre Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Bölümü öğrencilerinin basımını gerçekleştirdiği 8 bin, 8. ve 12. sınıfları kapsayan LGS ve TYT/AYT hazırlık kitapları kentteki, dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde sınav materyali olarak dağıtılacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Öğrencilerden 8 bin kitap

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Yunus Emre Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Matbaa Bölümü öğrencileri tarafından basımı gerçekleştirilen 8 bin LGS ve TYT/AYT hazırlık kitapları 'Kitap Lansman ve Tablet Dağıtım' programı düzenlendi.

2 ayda 8 bin kitap hazırlandı 

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, törende yaptığı konuşmada, okullarda eğitim, kültür, sanat alanlarının yanı sıra akademik başarı konusunda da çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tanıtımı yapılan kitap lansmanı hakkında bilgiler paylaşan Kanbay, "8. ve 12. Sınıflarımızı kapsayan LGS ve TYT/AYT hazırlık kitaplarımız bu okulumuzda basıldı. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, girişte de gördüğünüz gibi matbaacılık alanında uzmanlaşmış bir lisemizdir. Kendilerine de teşekkür ederim. Bilindiği üzere Pandemi süreci, eğitim öğretiminin doğal yapısını etkiledi ve ağırlıklı olarak Dijital bir çalışma sistemi ile çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle dezavantajlı olarak tanımladığımız bölgelerde yaşayan öğrencilerimizin,  eğitimde fırsat eşitliği çerçevesinde açılan makası daraltmak ve kapatmak için bu çalışmaları sürdürüyoruz. Şu ana kadar baskısı yapılan LGS ve TYT/AYT hazırlık kitap sayısı 8 bindir. İçirikleri özenle seçilmiş, ulusal düzeydeki yayın içerikleriyle ve soru tipleriyle aynı düzeydedir. Yaklaşık iki aylık bir çalışma sürecinde hazırlıklar yapıldı ve soru bankaları kitaplarımız baskıya hazır geldi. Bugün de gördüğünüz gibi baskılarını gerçekleştirmiş olduk" dedi.  Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından kentte gönderilen ile 5 bin 790 tableti aşamalı olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Kanbay, şu ana kadar kentte bin 930 tablet dağıttıklarını ifade etti. 

Pandemi hayatı olumsuz etkiledi

Pandemi sürecini daha az zararla atılması konusunda gayret ve çabalar kendilerini, duygulandırdığını söyleyen Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır  "Korana virüs (Covid 19) salgını tüm dünya nasıl etkilediğini izliyoruz. Eğitim, sağlık insanlarımızın günlük hayatlarını nasıl etkilendiğini görüyoruz Ekonomi tüm kültürel ve sosyal faaliyetlerimizi her alanda olumsuz etkiledi. Bu etkiyi en az hissetmek veya hiç hissetmemek bunun içinde çabalar gerekiyor, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk başta olmak üzere eğitimlerimize buradan teşekkür etmek istiyorum.  Korona virüs salgını nedeniyle hocalarımız eğitimlerine devam etmek adına  internet üzerinde yayınlar yapıyor. Çocuklarımız eğitimlerinden uzak kalmasın diye çaba gösteriyorlar eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.  Bu günde öğrencilerimize tablet dağıtıyoruz,  öğrencilerimize derslerine daha iyi şekilde çalışacaklar" diye konuştu. 

5 bin 190 tablet dağıtılacak

Ak Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci  ise,  hükümet olarak, tüm Dünya’yı etkisi altına alan salgının, Türkiye’de en az bir  şekilde  gözlenmesi noktasında  milletle beraber koştuklarını söyledi.  Hiçbir eğitimin yüz yüze verilen eğitimin yerini tutmadığını vurgulayan Tüfenkçi, "Ama bu noktada zararı en aza indirme noktasında gerek  internet üzerinde fedakarca gayret gösteren, gece gündüz demen öğrencisini  yetiştirmeye gayret gösteren öğretmenlerimiz  pandemi sürecinde yapmış oldukları unutulmaz. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk illerimizi baz alarak her ile % 1  oranında  tablet göndermişti ama Malatya’mıza  bu oran biraz daha yüksek  neredeyse %2 yaklaşacak Malatya’mızda 5 bin 190 civarında tableti bu dönem içerisinde öğrencilerimize ulaştıracağız.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden 8 bin kitap
Öğrencilerden 8 bin kitap
Öğrencilerden 8 bin kitap
Öğrencilerden 8 bin kitap