Öğrenciler ödüllendirildi

Malatya İl Müftülüğünce ortaokul öğrencilerine yönelik Ramazan ayında 'Ramazan ve İnfak' teması ile düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Öğrenciler ödüllendirildi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Ramazan ayının temasını, ‘Ramazan ve İnfak’ olarak belirlemişti. Battalgazi İlçesi Çöşnük Mahallesinde bulunan ve Diyanet İşleri Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezinde düzenlenen programda, 'Ramazan ve İnfak ' konulu resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Ödül törenine, İl Müftü Yardımcıları İhsan Mesut Akbaş, Fikriye Özkan ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Malatya’da yeterli derecede gençlik merkezi yok

Ödül töreni öncesi konuşan İl Müftü Yardımcısı İhsan Mesut Akbaş, Malatya’da yeterli derecede gençlik merkezi bulunmadığına dikkat çekti. Akbaş, “Bugün burada toplanma vesilemiz, birincisi yaz okul dönemini başlattık. Bu hafta kayıtlarımız devam etti ve bütün hazırlıklarımız da tamamladık. İnşallah, yoğun bir şekilde 8 haftalık bir süreci beraber yürüteceğiz. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik merkezimi, 45 öğrencimize ancak yeterli geliyor. Velilerimizin bu yönde talepleri var. Önümüzdeki yıllarda başka mahallelerdeki inşallah oluşturacağımız, gençlik merkezlerinde bunları yürüteceğiz. Geç kalınmış mı, kalınmamış mı? Sorusu da tartışılan bir mesele ama gençler ve çocuklar için bir şeyler yapılmalı mıydı? Evet yapılmalıydı. Toplum veya teşkilat olarak geç kalınan, ihmal edilen hususlar olmakla beraber bizle şuanda yoğun bir şekilde çocuklarımıza 4-6 yaş hizmetleri verirken, şuanda Malatya'da 3 bin 250 tane öğrencimiz 4-6 yaş, diyanet hizmetlerinden istifade ediyor” dedi.

Her mahallede bir gençlik merkezimiz olsun

Akbaş, Malatya’da 3 gençlik merkezi bulunduğunu belirterek, “Üniversite gençlik çalışma merkezleri ile içerisinde bulunduğumuz Malatya'daki ilk gençlik merkezimiz ve İstasyon’da bulunan engelli gençlik merkezimiz bulunmakta. Orada da engelli gençlerimiz hizmet görüyor. Görme ve işitme engeli olarak 2 kursumuz, 4 yıldır devam ediyor. Gönül şunu arzu ediyor, her mahallede bir gençlik merkezimiz olsun. Gençler orada buluşsunlar. Eğleneceklerse de orada eğlensinler, öğreneceklerse de orada öğrensinler. Üniversite içerisinde bulunan MEDİKO sosyal tesislerimiz biraz daha akademik olanlara, Üniversite gençliğine yönelik bir merkez. Üniversite öğrencilerimizin uğrak yerleri olsun diye çaba gösteriyoruz. Bu merkezlerin oluşturulmasında ki gaye sadece bir şeyler öğrenilmesi için değil, çünkü her zaman insan öğrenmekle vakit geçiremiyor. Eğlenmeye bu vücudun ihtiyacı var. Dostları ile bir arada olmaya, hoş vakit geçirip sohbet etmeye, bir bardak çay içmeye ihtiyacı var. Bu mekanlar onlar için hazırlanmaya çalışılıyor. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Görevlilerimiz, 'bu işin daha iyi nasıl yapılması' gerektiği üzerinde kafa yoruyorlar, çaba gösteriyorlar” diye konuştu.

Ana başlık infak, yardımlaşma 

Gençlik adı altında birçok faaliyetin yürütüldüğünü söyleyen Akbaş, “Bunlardan birisi yaz okulu programı yahut kışın atölye çalışmaları programı. Bu faaliyetler daha da yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İnşallah daha iyisini görmek bizlere nasip olur. Bu programlar ve faaliyetle kapsamında düzenlenen bazı etkinliklerde var. Mesela bu yıl Ramazan teması, 'Ramazan ve İnfak' konusuydu. İnfak, yardımlaşma ana başlık buydu. Alt sloganlarla bu devam ettirildi. Türkiye genelinde bir yarışma programı tertip edildi. Orta öğretim okulları arasında infak ile ilgili kompozisyon ve resim yarışması özgün olması arzu edildi. Bunlarla ilgili komisyonlarımız oluşturuldu. Bu komisyonlarda ilçe komisyonları kendilerine yapılan müracaatları bir elemeye tabi tuttu. Bu elemeler neticesinde bir il komisyonu oluşturuldu. İl komisyonunda da bunlar Üniversite ve Milli Eğitim Bakanlığıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak komisyonda değerlendirildi. Bu arkadaşlarımızın ödüllerini de bu yaz okullarımız ile birleştirerek buradaki öğrencilere takdimlerini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Kimler ödül aldı?

Yapılan konuşmaların ardından kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Resim yarışmasında birinci olan Dilek Şehit Hasan Yıldırım İmam hatip Ortaokulu Öğrencisi Sümeyye Sert, yarım altın, ikinci olan Kale İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdulkadir Çetinkaya ve 3. olan Doğanşehir Atatürk Ortaokul öğrencisi Elif Nur Orhan'a ise çeyrek altın ile ödüllendirildi. Kompozisyon yarışmasında ise Battalgazi Orta Okulu Öğrencisi İrem Öztürk birinci olarak yarım altın ile ikinci olan Doğanşehir Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Sedanur Orhan ve 3. olan Kale İzollu Ortaokulu öğrencisi Sevgi Ertuğrul ise çeyrek altın ile ödüllendirildi.